Taylor Swift’ten Trump’a: Seni tekrar başkan seçtirmeyeceğiz

Yayın tarihi: 29 Mayıs 2020 Cuma 9:50 pm - Güncelleme: 30 Mayıs 2020 Cumartesi 2:17 pm

George Floyd’un beyaz polis şiddetiyle öldürülmesine isyan edenleri tehdit eden ABD Başkanı’nı ırkçılıkla suçlayarak tweet atan ünlü pop şarkıcısı, “Seni Kasım’daki seçimle başkanlıktan göndereceğiz” ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump’a zaman zaman muhalefet eden ünlü şarkıcı Taylor Swift, Minneapolis’te beyaz bir polis memurunun silahsız bir siyahı boğarak öldürmesinin yol açtığı isyana Trump ve yönetiminin gösterdiği tepkiye Twitter’dan sesini yükseltti.

Trump’ın kampanyasından başkanlığına devam ettirdiği söylem ve eylemlere yöneltilen ırkçılık eleştirilerini dillendiren Swift, “Beyaz ırkın üstünlüğü ve ırkçılığın ateşini başkanlığınız boyunca körükledikten sonra ahlaki üstünlük taslamaya cüret edip sonra da şiddetle tehdit ediyorsunuz, ha” dedi.

‘SENİ BAŞKANLIKTAN GÖNDERECEĞİZ’

Trump’ın Minneapolis’teki isyanla ilgili “Yağma başladığında silahlar ateşlenir” sözüne atıf yapan Grammy ödüllü pop şarkıcısı “Yağma başladığında ateş açma başlar mı??? Seni Kasım’daki seçimle başkanlıktan göndereceğiz” diye tepki gösterdi.