Taylan Kulaçoğlu ve Hakan Gülseven’in gözaltı gerekçeleri belli oldu

Yayın tarihi: 18 Mayıs 2020 Pazartesi 11:03 am - Güncelleme: 18 Mayıs 2020 Pazartesi 11:03 am

Trol sosyal medya hesapları ve iktidar destekçisi medya tarafından hedef gösterilen Taylan Kulaçoğlu ve Hakan Gülseven dün Ayvalık’ta gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesinin “Suç işlemeye tahrik ve suçu ve suçluyu övme” olduğu öğrenildi.

Bir süredir yapılan haberler ve sosyal medya saldırıları ile hedef gösterildiğini ve düğmeye basıldığını söyleyen Taylan Kulaçoğlu, Ayvalık’ta gözaltına alındı. Kulaçoğlu’nun ardından gazeteci Hakan Gülseven de gözaltına alındı.

Taylan Kulaçoğlu’ndan sonra gazeteci Hakan Gülseven de gözaltına alındı

Kulaçoğlu, Sabah ve A Haber gibi trol medya kuruluşları tarafından “DHKPC yanlısı” ifadeleriyle hedef gösteriliyordu.

İki ismin Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen “Suç işlemeye tahrik ve suçu ve suçluyu övme” soruşturmasında gözaltına alındığı öğrenildi. Kulaçoğlu ve Gülseven’e ‘sosyal medyada terör örgütü DHKP/C propagandası yapma’ suçlaması yöneltildi.

SABAH GRUBU HEDEF GÖSTERMİŞTİ

2013 yılında RedHack soruşturması kapsamında iki kez gözaltına alınan, delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakılan Taylan Kulaçoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın hacklenmesi sonrası gözaltına alınmıştı.

Yandaşların hedef göstermesinden sonra gözaltına alınan Taylan Kulaçoğlu hakkında flaş gelişme

Sabah gazetesi Kulaçoğlu’nun İsimsizler Hareketi adlı Telegram sayfasını yönettiğini belirterek ” İsimsizler Hareketi, TT listesi belirlemek, sosyal medyada düşüncelerine uygun olmayan hesapları hedef seçmek gibi faaliyetlerinin yanı sıra provokasyon içerikli tweet yani iletiler atarak Türkiye’de kargaşa çıkarmak ve manipülasyon yapmayı hedefleyen paylaşımlar yapıyordu. Terör örgütü DHKP-C’yi sosyal medyada destekleyen ve terör örgütü propagandası yaptığı belirtilen Taylan Kulaçoğlu ismindeki kişi “İsimsizler Hareketi” adı altında Twitter’da bir hesabı yönetiyordu,” şeklinde ifadelerle hedef gösteren haberler yapmıştı.