Taylan Kulaçoğlu hakkında karar

Yayın tarihi: 10 Kasım 2020 Salı 3:13 pm - Güncelleme: 10 Kasım 2020 Salı 3:16 pm

“İsimsizler Hareketi” adlı sosyal medya grubundaki paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alınan Taylan Kulaçoğlu’nun tutukluluk halinin devamına karar verildi. Kulaçoğlu’nun bir sonraki duruşması 2 Aralık’ta.

Sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek Balıkesir’de gözaltına alınan ve sonrasında tutuklanan Taylan Kulaçoğlu’nun yargılandığı davanın ilk duruşması Balıkesir 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Kulaçoğlu’nun tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme bir sonraki duruşmayı 2 Aralık’a ertelendi.

HAKİM VE HEYETİ ‘SALGIN’ GEREKÇESİYLE DURUŞMAYA KATILMADI

Davanın hakiminin ve mahkeme heyetinin duruşmaya koronavirüs salgınını gerekçe göstererek katılmaması sebebiyle duruşmayı geçici heyet yönetti. Davayı TİP Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay ile bir çok avukat katıldı.

BİR SONRAKİ DURUŞMA 2 ARALIK’TA

Duruşmaya tutuklu bulunduğu hapishaneden SEGBİS ile katılan Kulaçoğlu’nun ifadesinin ardından avukatlar savunma yaptı. Kulaçoğlu’nun tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, bir sonraki duruşmayı 2 Aralık saat 10.30’a erteledi.

Taylan Kulaçoğlu’nun avukatı Tamer Doğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Müvekkilimiz Taylan Kulaçoğlu’nun tutukluluk halinin devamına karar verildi.
Bir sonraki duruşma 2 Aralık’ta saat 10:30’da.” açıklamasında bulundu.