Tayinini isteyip Amasra’ya gelmişti, maden faciasında hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 19 Ekim 2022 Çarşamba 11:09 am - Güncelleme: 19 Ekim 2022 Çarşamba 11:14 am

Amasra’da TTK’ye ait maden ocağında yaşanan patlamada yaşamını kaybeden Ferhat Poyraz’ın babası oğlunun 3 yıl önce Zonguldak’ta işe başladığını sonrasında ise tayin isteyerek Amasra’ya geldiğini anlattı.

Bartın’da Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’ne ait maden ocağında 14 Ekim’de meydana gelen patlamada 41 madenci yaşamını yitirdi. Faziada yaşamını yitiren 24 yaşındaki Ferhat Poyraz’ın babası emekli madenci Mehmet Poyraz konuştu.

Mehmet Poyraz, 6 çocuğunun en küçüğü ve tek oğlu olan Ferhat’ın 2019 yılında Zonguldak’ta maden ocağında işe başladığını belirterek, “Kendisi madenci olmak istedi. ‘Baba ben TTK’ye gireceğim, alım varmış yazılacağım’ dedi. Ben de ‘oğlum yazıl’ dedim. Genel müdürlük internette bunu elemiş. Dosyasında askerliğiyle ilgili sıkıntı varmış. Sonra mahkeme süreci oldu. 5 ay sonra falan mahkemeyi kazanıp Gelik’te iş başı yaptı” dedi.

“MEMLEKETİ BURASI DİYE BURADA ÇALIŞMAK İSTEDİ”

Oğlunun Zonguldak’ta bulunan Gelik- Karadon işletmelerinden tayin isteyerek memleketi Amasra’ya geldiğini söyleyen Mehmet Poyraz, “Amasra’ya geldi. Burada 15-16 ay falan çalıştı. En son grizu patlamasında hayatını kaybetti. Memleketi burası diye burada çalışmak istedi” diye konuştu.
Oğlunun 16 ay gündüz çalıştıktan sonra vardiyasının değiştiğini belirten Mehmet Poyraz, “6 Ekim’de sendika seçimleri oldu. O güne kadar 15-16 ay hep gündüze gitti. 15-16 ay gündüze giden Ferhat, aynı gün sendika seçimlerinde muhalifleri kazandığı için tertibi değiştirildi. O da 16.00 vardiyasına verildi. 8- 9 gün çalıştı, cuma günü vardiyasında patlama oldu, hayatını kaybetti” ifadelerini kullandı.

AKP Bartın Vekili Tunç’tan maden faciası açıklaması: Bir yerlerde eksiklik var