Tatil.com para iadesi yaparken zorluk çıkarıyor

Yayın tarihi: 15 Ocak 2021 Cuma 7:30 am - Güncelleme: 14 Ocak 2021 Perşembe 12:17 pm

Türkiye’nin en büyük şirketleri arasında yer alan Tatil.com, mağdurları ile de çok konuşulacak gibi görünüyor. İşte konuyla alakalı merak edilen bütün detaylar.

Bugüne kadar hakkında neredeyse hiçbir şikayet olmayan Tatil.com, mağdurları açısından hiç öyle görünmüyor. İstanbul Bilişim vakasını hatırlarsınız. Hiç beklenmeyen bir şekilde bu firma sipariş verenlere gerekli cihazları göndermedi. Bu durum firmanın aslında insanları dolandırdığının anlaşılması ile iyice ortaya çıktı.

Tatil.com şirketi şu anda benzer bir sorunla kullanıcıları mağdur ediyor. Turizm şirketleri için çok kötü geçen 2020 yılı Turizm Bakanlığı tarafından desteklendi. Hatta bakanlık tarafından yapılan açıklamalarda turizm şirketlerinin korunacağı da söylendi.

Pandemi nedeniyle birçok kişi istedikleri tatile gitmedi ya da bir şekilde gidemedi. Haliyle bu kişiler paralarının geri verilmesini istedi. Tatil.com şirketi ise kullanıcıların bu isteklerini yerine getiremedi. Bazı kişiler Ocak 2020’den beri daha da paralarını geri alamadı.

Tatil.com

Şirketi arayanlar ilk başlarda müşteri temsilcisine bağlanmak için uzun uzun bekletiliyor. Yaklaşık 1 saat devam eden beklemenin hemen ardından müşteri temsilcisi konuşmaya başlıyor ve genellikle aynı cevaplar veriliyor. Neredeyse herkes için gelecek aylarda ödemeniz gerçekleşecek açıklaması yapılıyor.

Neredeyse bütün müşteriler üç aşağı beş yukarı benzer süreçleri yaşıyor. Üstelik birkaç ay sonra ödemelerin yapılıp yapılmayacağı da kesin değil. Şu anda herkes derin bir beklemede. Eğer böyle devam ederse Tatil.com kısa bir süre içerisinde yüzlerce dava ile karşı karşıya kalabilir.