Tasarruf için orman yangınlarını engelleyecek projeler iptal edildi

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2024 Perşembe 6:48 am - Güncelleme: 4 Temmuz 2024 Perşembe 6:48 am

İktidarın tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek, orman yangınlarının arttığı dönemde yangın havuzu, orman yolu ve yangın gözetleme kuleleri gibi işler iptal edildi.

Sözcü’de yer alan habere göre, Bakanlık bazı altyapı çalışmalarını durdurdu. Dalaman orman yolu, Köyceğiz bağlantı yolu, Kütahya yangın havuzu, Zonguldak yeni orman yolu, Kargı traktör yolu, Bergama helikopter pisti ve Osmaniye yangın ekip binası ihaleleri de iptal edildi. İptal gerekçesi olarak ‘Tasarruf tedbirleri’ olarak açıklandı. Kütahya’daki orman yolu 1.3 milyon, Tavşanlı yangın havuzu 746 bin, Karaisalı gözetleme kulesi 567 bin, Akhisar insansız hava aracı merkezi yapımı ise 828 bin liraya mal olacaktı.

MEHMET EMİN EKMEN: BİR MERCEDES KADAR

DEVA Partili Mehmet Emin Ekmen, iptal edilen 20 ihalenin detaylarını çıkardı. Ekmen “İptal edilen 20 ihalenin toplam bedeli, Tarım Orman Bakanlığının bindiği Mercedes’in değeri kadar. Bütün ormanlarımız için alınacak tedbirler Bakanın bindiği Mercedes’ten daha değersiz olamaz. Bu vahim hatadan hemen dönülmeli’’ dedi.

Kaynak: Sözcü