Tartışma yaratan Güreşçi Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank’taki görevi sonlandırıldı

Yayın tarihi: 26 Mart 2021 Cuma 10:45 am - Güncelleme: 26 Mart 2021 Cuma 12:27 pm

Yönetim kurulu üyeliği tartışmalara neden olan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı ve Spor Bakan Yardımcısı güreşçi Hamza Yerlikaya’nın Vakıfbank’taki görevi sonlandırıldı.

Kamu bankalarının yönetim kurulları toplanırken dikkat çekici değişiklikler yapıldı. Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın görevini devrederken Vakıfbank ve Halkbank’ta da değişiklikler yapıldı. Güreşçi Hamza Yerlikaya, Vakıfbank Yönetim Kurulu’ndan ayrıldı.

Hamza Yerlikaya’nın sahte diplomasına erişim engeli!

Sahte diplomalı Hamza Yerlikaya’ya bir kötü haber daha: Utanç abidesi

VAKIFBANK VE HALKBANK’TA REVİZYON

Bloomberg’de yer alan habere göre, Vakıfbank’ta ise hiçbir bankacılık tecrübesi olmadan bu göreve getirilmesi uzun süre konuşulan Hamza Yerlikaya, Yönetim Kurulu görevinden ayrıldı. Yerlikaya, Haziran 2020’de bu göreve atanmıştı. Böylece, bir yıl dolmadan görevinden ayrılmış oldu.

Hamza Yerlikaya’nın yerine Vakıfbank Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Saydam getirildi.

Bankanın Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Aksu ise bağımsız üye seçildi.

Ziraat Bankası’nın yeni genel müdürü belli oldu

HALKBANK’DA ALKİN GİTTİ

Ekotürk TV Haber Koordinatörü Ali Çağatay, Halbank’ta da Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Kerem Alkin’in üyeliğinin sonlandırıldığını söyledi.

Aynı zamanda Sabah yazarı olan Alkin, geçen aylarda büyükelçi olarak Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) Daimi Temsilciliği’ne atanmıştı. Alkin aynı zamanda Varlık Fonu’nun eski yöneticilerinden ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Üniversitesi’nin öğretim üyelerinden.