Tarsus Şahin Mahallesi sakinleri, 10 yıldır bekledikleri asfalta kavuştu

Yayın tarihi: 3 Haziran 2020 Çarşamba 1:40 pm - Güncelleme: 3 Haziran 2020 Çarşamba 1:40 pm

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü yol bakım ve onarım ekipleri, uzun zamandan bu yana sorun yaşanan bölgelerde düzenleme ve asfaltlama çalışmalarına devam ediyor. Tarsus İlçesi Şahin Mahallesi’nde yaklaşık 10 yıldır kışın çamurdan, yazın ise tozdan dolayı sorun yaşanan 700 metre uzunluğundaki 3217 Sokak, Büyükşehir ekiplerince zemin düzenleme faaliyetlerinin ardından asfaltlandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç, “Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in öncülüğünde sorumluluk alanımızdaki her noktaya hizmet götürüyoruz. On yıllardır çözülmeyen sorunları bir bir ortadan kaldırıyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte başlattığı asfalt atağına durmaksızın devam ediyor. Büyükşehir ekipleri, Tarsus’un en büyük mahalleleri arasında yer alan Şahin Mahallesi’nde 10 yıldır asfalt bekleyen 3217 Sokak’ta asfaltlama çalışması yaptı.

İşlek yolda detaylı çalışma ve asfaltlama

İl genelinde uzun yıllardır sorun yaşanan onlarca noktada asfalt çalışması yürüten Mersin Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’ta da sorumluluk alanındaki bölgelerde çalışmalar gerçekleştiriyor.

Tarsus’un güney bölgesinde bulunan ve aldığı göçle sürekli büyüyen mahalleler arasında yer alan Şahin Mahallesi’nin iki ana yolundan biri olan ve yaklaşık 10 yıldır asfalt bekleyen 3217 Sokak üzerinde Büyükşehir ekipleri, önce zemin düzenleme, ardından da asfaltlama çalışması gerçekleştirdi.

Tarım arazilerine giden araçların da sıklıkla kullandığı yolda kışın çamurdan, yazın ise yükselen toz bulutlarından dolayı sorun yaşayan mahalle sakinleri, asfaltlama çalışmasının her aşamasını merakla ve gülen yüzlerle takip etti.

Boltaç: “Vatandaşlarımızla elbirliği ile hizmet üretiyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Koordinatörü Ali Boltaç, vatandaşlarla elbirliği yaparak, güzel hizmetler ürettiklerini söyledi. Boltaç, “Şahin Mahallesi’nde bu yolda yaşanan sorun artık kangren duruma gelmişti. Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e ilettik ve verdiği olurla da çalışmalara başladık. Bunun yanı sıra Konak Mevkii’nde kavşak düzenleme çalışması, Ümit Yaşar Oğuzcan Caddesi’nde düzenleme ve yine asfaltlama çalışmalarını yerine getirdik. Program dahilinde diğer cadde ve bulvarlarımız üzerinde de düzenleme ve asfaltlama çalışmaları yürüteceğiz” diye konuştu.

Muhtar Aydın: “Vahap Başkan, sözünün eridir”

Şahin Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aydın ise Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in sözünün eri bir insan olduğunu vurgulayarak, “Sayın Başkan, seçim döneminde de mahallemizi ziyaret etmişti. Kendisine bu yolun durumunu aktardığımızda ‘Seçimi kazanınca, bu yol en kısa sürede asfaltlanacak’ sözünü vermişti. Özellikle Koronavirüs sürecinde gıda kolisinden çocuk bezine, ekmek dağıtımından diğer sosyal hizmetlere kadar birçok imkanı bizlere sundu. Sayın Başkan, doğumdan ölüme kadar, tüm vatandaşlarımızın sorunlarıyla ilgileniyor. Bu durum mahalle halkımız tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Buradan teşekkürlerimizi iletiyoruz” diye konuştu.
Mahalle sakinlerinden Murat Altan da uzun zamandan bu yana sıkıntı çektikleri yolun asfaltlanmasından dolayı oldukça mutlu olduklarını kaydederek, “Özellikle kış aylarında çok ciddi sorunlar yaşıyorduk. Asfaltın yapılmasıyla çamurdan ve tozdan kurtulmuş olduk” dedi.