Tarsus Belediyesi üreticilere 40 bin adet yerli fide dağıttı

Yayın tarihi: 18 Şubat 2022 Cuma 10:02 am - Güncelleme: 21 Şubat 2022 Pazartesi 10:05 am

 Tarıma verdiği önemle rol model olan Tarsus Belediyesi, Miras projesi kapsamında yerli ve ata tohumunun yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda yerli tohumlardan yetişen 40 bin fide 12 köye ücretsiz dağıtıldı.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan “Gelecek toprakla hayat buluyor” sloganı ile Ata mirası olan yerli tohumların, yaygınlaştırılması sağlamak amacıyla zor koşullarda üretim yapan çiftçilere destek olmaya devam ediyor. Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün koordinesinde temin edilen ve yerli tohumlardan üretilen fideler dağıtılarak kırsal kalkınmanın önünü açmak için önemli adımlar atılıyor. Tarsus Belediyesi, tarımsal üretimi, tarımda çeşitliliği ve verimliliği arttırma çalışmalarının yanı sıra üretimi teşvik ve üreticiyi güçlendirme uygulamalarını da hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Cinköy, Çakırlı, Çiriştepe, Karadiken, Taşçılı, Tepeköy, Dedeler, Kerimler, Sarıveli, Sayköy, Sucular, Taşkuyu kırsal mahallelerinde zeytin, harnup, badem, incir, nar, taş armudu, dut, murt, üzüm olmak üzere toplam 40 bin adet fide dağıtımı gerçekleştirildi.

BAŞKAN BOZDOĞAN,’’ ÇİFTÇİ KALKINIRSA, KÖYLÜ KALKINIRSA KENTTE KALKINIR’’

Tarımsal üretimde her daim çiftçilere destek olacaklarını belirten Tarsus Belediye Başkanı Bozdoğan, ’’Tarsus kadim topraklara sahip çok kadim bir kent. Bu kentte yaşamanın güzellikleri de ayrıdır, sorunları da. Biz kentimiz için, hemşehrilerimiz için çalışmak için uyku bile uyumuyoruz. Çünkü bu kentte olması gereken doğru, isabetli adımları atmamız gerekiyor. Hemşehrilerimizin iyiliği, değerleri, bütünlüğü bizim için çok önemli. Ve bu kentte yaşayan insanların yaşam kalitesinin sosyal refahının yükselmesi için çaba gösteriyoruz. Bugün burada topraklarımızın emektarları çiftçilerimize fide dağıtılıyor. Çiftçi kalkınırsa köylü kalkınırsa kentte kalkınır ’’dedi.

BAŞKAN BOZDOĞAN, ‘’ÇİFTÇİLERİMİZ İÇİN HAYATA GEÇECEK ÇOK SAYIDA PROJEMİZ VAR’’

Tarsus Belediyesi olarak çiftçilerimize dönem başında verilen desteğin 3 katını vereceklerini belirten Başkan Bozdoğan,’’  Çiftçilerimiz için projelerimiz var. Dönem başında hükümet tarafından verilen desteğin 3 katını vereceğiz. Sebze ve meyve kurutma makineleri tüm köylere dağıtılacak ürünlerine artı değer kazandıracağız. Yapılacak planlamaya bağlı olarak bütün çiftçilerimize gübre desteği vereceğiz. Hayvan sahiplerine yem, saman, silaj konusunda destek olacağız. Yöreye uygun fide desteği vereceğiz, geçen yıl 3 milyondu bu yıl 5 milyon olacak. Sözleşmeli çiftçi modeli kapsamında tohum desteği vereceğiz. Çiftçilerimize verdiğimiz sözlerin bu yıl hepsini tek tek sahada net olarak görmenizi istiyorum. Eğer bunların bir tanesi yapılmazsa hesap sormanızı istiyorum. Toprak analizleri ve gübreleme programları yapılacak. Bitki hastalıkları ile ilgili bitki hastanesi kurulacak. Çiftçilerimize destek olmak için, hayvan hastalıkları ve aşılama yapılacak, yine toprak yapısına bağlı olarak bitki önerilerini çiftçilerimize götüreceğiz’’ dedi.

‘’ÇİFTÇİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ’’

Başkan Bozdoğan,’’ Tüm bunların yanında su ve sulama programları artı tıbbı aromatik bitkilerle ilgili destek yapılacak. Tüketim dışında mevcut ürünlerin değerlendirilmesi sağlanacak. Dünyanın ve ülkemizin gelecekteki sorunu su ve gıda sorunudur. Gerek suyla ilgili gerek gıdayla ilgili olarak küçük çiftçimizin artezyen sularını sağlamak için sondaj çalışmalarını Tarsus Belediyesi olarak yürüteceğiz. ÇKS’si olan tüm çiftçilerimizin tek tek isimlerini alıyoruz. Tarsus Belediyesi’nin kasasında bulunan para sizin paranız, vatandaşlarımızın parası.  Halka ulaştırılması için elimden geleni yapıyorum. Çiftçilerimizin her zaman yanındayız’’ diye konuştu.