Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri bahar temizliğine başladı

Yayın tarihi: 4 Mart 2021 Perşembe 10:36 am - Güncelleme: 4 Mart 2021 Perşembe 10:36 am

Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, havaların ısınmasıyla birlikte şehrin yollarında, kaldırımlarda, boş arsalarda 30 personel 2 süpürge aracı,3 açık araç,2 holder ve bir toprak karıştırıcı ekipman ile bahar temizliğine girişti.

Kenti modern sağlıklı ve hijyen hale getirmek için çalışmalar yürüten ekipler köşe bucak demeden temizlik faaliyetlerini yürütürlerken cadde ve sokaklar pırıl pırıl olana kadar çalışmalarını devam ettirecekler.

Sabahın erken saatlerinde başlayan temizlik çalışmaları kapsamında girdikleri mahallelerde gelişi güzel yerlere atılan ambalaj atıklarını, çeşitli evsel atıkları toplayan ve süpürme araçları ile yolları temizleyen ekipler, ot biçme ve otları ilaçlara bu çalışmalarını şehrin tüm sokakları temiz hale gelene kadar sürdürecekler.

Ekipler yürüttükleri rutin temizlik işlemlerinin yanı sıra her gün bir mahallede kapsamlı temizlik çalışmasını amaç edinirlerken, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın talimatları doğrultusunda şehrin her noktasında planlı ve koordineli çalışmalar yürütüyorlar.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri mahallelerin ihtiyaç önceliğine göre çalışmalarını belli bir planlama doğrultusunda sürdürürlerken vatandaşlar tarafından takdir ediliyorlar.

Kenttin tüm noktalarında vatandaşları rahatsız edecek şekilde görüntü ve çevre kirliliğine neden olan atıkları ortadan kaldırmak ve halkın temiz bir şehirde yaşamalarına olanak sağlayıcı faaliyetleri gece gündüz demeden sürdürdüklerini belirten Başkan Bozdoğan, “Tarsus’umuzu tertemiz bir şehir hale getireceğimizin sözünü vermiştik. Bahar Temizliği kapsamında, 180 Mahallemize tek tek gireceğiz. Her mahalleye yerleştirdiğimiz konteynerlerin temizliği başta olmak üzere tüm çöp atıklarını temizleyeceğiz. Vatandaşlarımızın da bizim bu temizlik seferberliğine uygun hareket ederek evsel atık ve çöplerini konteynerlere atmalarını rica ediyoruz” dedi.