Tarsus Belediyesi hasat sonrası elde edilen saman balyalarını üreticilere ücretsiz dağıttı

Yayın tarihi: 27 Haziran 2022 Pazartesi 6:07 pm - Güncelleme: 27 Haziran 2022 Pazartesi 6:07 pm

Tarsus Belediyesi küçük üreticileri destekleme çalışmaları kapsamında belediye arazilerinde ekilen tarım ürünlerinin hasadının yapılmasının ardından elde edilen 22 ton saman balyasını köylerde üreticilere ücretsiz olarak dağıttı.

Tarsus Belediyesi kırsal kesimde bulunan küçük üreticilere destekleme çalışmaları ile birlikte belediyeye ait atıl arazileri de dönüştürerek yeniden tarıma kazandırıyor. Bu kapsamda Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından bu sezon yapılan hasatlar sonunda elde edilen 22 ton saman balyası Aliefendi, Karakütük, Kızılçukur, Çakırlı, İncirlikuyu, Gülek, Avadan, Kocaköy, Taşobası, Kamberhöyüğü, Bahçe, Kaleburcu, Baltalı, Girne, Köselerli ve Mantaş Mahallelerine ücretsiz olarak ulaştırıldı.

Geçtiğimiz yıl elde ettiği balya samanı, küçük ölçekli hayvancıya hediye eden Tarsus Belediyesi, bu yıl da belediye arazilerinden elde edilen 22 ton balya samanı, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da hayvancılıkla uğraşan Tarsuslu üreticilere ücretsiz olarak dağıtılmaya başladı. Belediye ekipleri samanları çiftçilerin kapılarına kadar teslim ediyor ve böylece çiftçiler herhangi bir nakliye masrafı ödemek zorunda da kalmıyor. Bu çalışma sayesinde; yerli ve ata tohuma sahip çıkılırken, özellikle son günlerde fiyatı neredeyse yüzde 100 artan samanın temini konusunda da hayvancıların üzerinden önemli bir maddi yük alınmış oluyor.

ÜRETİCİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Ücretsiz saman dağıtımı hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Bozdoğan, “Biz, Tarsus Belediyesi olarak üretmenin ne kadar kıymetli olduğunun farkındayız. Elde ettiğimiz samanları kentimizde üreticilik yapan ihtiyaç sahibi hayvancı ve çiftçilerimize ücretsiz dağıtıyoruz. Üreticilerimizin her zaman yanındayız ” dedi.