Tarsus Belediyesi, çölyak hastası vatandaşlara ücretsiz glutensiz ekmek dağıtmaya devam ediyor

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2021 Perşembe 3:55 pm - Güncelleme: 5 Ağustos 2021 Perşembe 3:55 pm

Tarsus Belediyesi, halk sağlığını önemseyerek projelerinde sağlıkla ilgili çalışmalara öncelik veren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan öncülüğünde halk sağlığı için çalışmaya devam ediyor.

Tarsus Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası tarafından Çölyak hastası vatandaşlara ücretsiz glutensiz ekmek dağıtmaya devam ediyor.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, glutensiz ekmek bulmakta zorlanan Çölyak hastalarının belediyeye başvurmaları durumunda taleplerinin karşılanacağını söyledi.

Çölyak hastalığı tıp literatüründe bir sindirim problemi olarak ele alınıyor ve çölyak hastası olan bireylerin glutensiz gıdalar tüketmesi gerekiyor. Ancak ülkemizde glutensiz gıdayı, özellikle glutensiz ekmeği her yerde bulmak her zaman mümkün olmuyor. Bu soruna çözüm sunan Tarsus Belediyesi Çölyak hastası vatandaşların talebini karşılayarak son 1 yıl içinde 100 bin adet glutensiz ekmeği vatandaşlara ücretsiz olarak ulaştırdı.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Çölyak hastalığından ya da farklı hastalıklardan dolayı glutensiz gıdayla beslenmek zorunda olan her vatandaşın belediyenin halk ekmek fabrikasından glutensiz ekmek talep edebileceğini söyledi.

Glutensiz ekmek üretiminin özel bir üretim ve dağıtım süreci gerektirdiğini kaydeden Bozdoğan, vatandaşların talepte bulunmaları durumunda kayıtlarının oluşturulduğunu ve kayıtlı başvurucu sayısına göre glutensiz ekmek temin edildiğini belirtti. Bu kapsamda günümüz itibariyle 68 öğrenci ve 182 vatandaş olmak üzere toplam 250 Çölyak hastası bu hizmetten faydalanıyor.

Bozdoğan, “Çölyak hastalarımızın hayat kalitesini artırmak ve yoksun oldukları imkânlara ulaşmalarını sağlamak en büyük gayemiz” dedi.

Ücretsiz olarak Tarsus Belediyesi tarafından glutensiz ekmek dağıtımından faydalanan Çölyak hastası vatandaşlar bu hizmetten oldukça memnun olduklarını dile getirerek bu konuya duyarlılık gösteren Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkürlerini ilettiler.