Tarsus Belediyesi 38 yıllık yol hasretine son veriyor

Yayın tarihi: 8 Eylül 2021 Çarşamba 12:27 pm - Güncelleme: 8 Eylül 2021 Çarşamba 12:27 pm

Tarsus’a bağlı Günyurdu Mahallesinin kışın çamurdan, yazın tozdan geçilmeyen ve mahalle sakinlerinin çilesi haline gelen yol sorununa Tarsus Belediyesi yaptığı sathi kaplama çalışması ile çare oluyor. Belediyenin yaptığı bu çalışma mahalle halkı arasında sevinçle karşılanıyor.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın, bugüne kadar hizmet alamamış, ötekileştirilmiş, ihmal edilmiş her bölge bizim öncelikli çalışma alanlarımız arasındadır, diyerek başlattığı çalışma kapsamında Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından Günyurdu Mahallesinde yol çalışmaları başladı. Dezavantajlı mahallelere öncelik vererek yapılan planlama doğrultusunda başlatılan çalışmalar hız kazandı. 38 yıldır ihmal edilen yollar tesviye ve zemin sıkılaştırma çalışmalarının ardından yeniden düzenlenip ilk kez asfaltlamaya hazır hale getirildi. Halkın çamursuz ve düzgün yollara kavuşması için sathi çalışmasının sonlarına gelinen mahallede yurttaşlar sevinçlerini kameralara el sallayarak gözler önüne serdiler.

38 yıl önce doğudan gelen işçi ailelerin buraya yerleşimiyle oluşan yaklaşık 5 bin nüfusa sahip Günyurdu mahallesinin kurulduğu günden bugüne doğru dürüst hizmet görmediğini ifade eden muhtar Seydi Kanar;” 1983 yılında doğudan gelen işçi kardeşlerimiz zamanla bu verimli Çukurova’dan ekmeğini kazanmaya başlayıp yerleşmeye de başladılar. Haliyle mahallemiz o yıllarda göçle gelen nüfusla kurulmuş bir mahalledir ve Tarsus’un Adana sınırındaki son mahallesidir. Mahallemizin merkezden uzak oluşu, ötekileştirilmesi gibi sebeplerden dolayı kurulduğu günden bugüne kadar doğru dürüst bir hizmet de gelmedi. Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan, gözlemlediğim kadarıyla her zaman ötekilerin sesi olmuş ve adaleti sağlamış bir kişilik olarak başa geldiği günden bu yana her zaman ihmal edilmiş yerlere önceliğini vermiştir. Bizim de 38 yıldır mahallemizde çektiğimiz bu yol hasretine son vermek için başlattığı çalışmalardan dolayı kendisine mahallem adına çok teşekkür ederim” dedi.

Halka hizmet ederken hizmette eşitlik ilkesiyle çalışmalarını yürüttüklerini ifade eden Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan; “Bizler halka, hizmete yönelik çalışmalarımızı yürütürken öncelikli olarak eşitliği savunuruz. Yani şehrin en ücra köşesindeki vatandaşın hakkıyla şehrin merkezinde yaşayan vatandaşın eşit hizmet hakkına sahip olduğunu savunuruz ve çalışmalarımızı ona göre yaparız. Bu doğrultuda bizler planlama yaparken önceliğimizi ihmal edilmiş ve hiç hizmet götürülmemiş yerlere veririz. Bizim hizmet ve yönetim anlayışımızda kimlik siyaseti veya particilik yoktur bizler tüm Tarsus’un temsilcisi ve hizmetkârıyız. Bu doğrultuda herkese eşit hizmet için elimizden gelenin en iyisini yapmak için gecemizi gündüzümüze katıp el birliğiyle çalışıyoruz” dedi.