Tarlaya terk edilen bebek, yavru köpekler sayesinde yaşama tutundu

Yayın tarihi: 22 Aralık 2021 Çarşamba 10:15 am - Güncelleme: 22 Aralık 2021 Çarşamba 10:15 am

Hindistan’da ailesi tarafından terk edilen yeni doğmuş bir bebek tarlaya terkedildi. Hava sıcaklığının normallerin altında olduğu gecede terkedilen bebek, yanındaki bir grup köpek yavrusunun sıcaklığıyla hayatta kalabildi. Polis aileyi araştırıyor.

Hindistan’ın Chhattisgarh eyaletine bağlı Saristal köyünde bebek ağlama sesi duyan köylüler, tarlanın içerisindeki köpek yavrularının yanında yaralanmamış halde bir bebek buldu. Köpeklerin çıplak ve göbek kordonu bağlı olan bebeği bulup yanına yattığı tahmin ediliyor.

Köylülerden biri “Sabah 11’de köyümüzde yavru köpeklerin yanında ağlayarak yatan yeni doğmuş bir kız çocuğu olduğunu gördük. Önce panikledik ve sağlık departmanına haber verdik” dedi.

İsmini vermek istemeyen başka bir kişi, “Muhtemelen bu yeni doğan bebeği canlı tutan yavruların ve annelerinin sıcaklığıdır” dedi .

Akanksha olarak adlandırılan kızın, özellikle yılın bu zamanında, gece boyunca sıcaklığın düştüğü göz önüne alındığında, gece hayatta kalmasının ‘tamamen mucize’ olduğunu eklediler.

Bebek hastaneye kaldırılırken, polis ekipleri ise yeni doğan kız bebeğin ailesini bulmak için çalışma başlattı.