Tarkan’dan Özgecan Aslan paylaşımı

Yayın tarihi: 11 Şubat 2022 Cuma 4:25 pm - Güncelleme: 11 Şubat 2022 Cuma 4:25 pm

Megastar Tarkan, Ahmet Suphi Altındöken isimli erkek tarafından katledilen Özgecan Aslan’ı sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımla andı.

Mersin’in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015’te bindiği minibüste katledilen Özgecan Aslan, katledilişinin 7’nci yılında anıldı. Megastar Tarkan da Aslan ile ilgili bir paylaşım yaptı. Tarkan, “Unutmadık seni Özgecan Aslan. Ama unutmamak yetti mi?” ifadelerini kullandı.

“ÇIĞLIĞINIZ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Tarkan, sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Unutmadık seni Özgecan Aslan. Ama unutmamak yetti mi? Maalesef senden sonra yüzlerce kadın daha öldürüldü ve öldürülmeye devam ediyor bu toprağı yas tutan memlekette. Adaletin, hukukun sizlere kulağını tıkadığı, zalim erkek zihniyetinin egemen olduğu bu devirde sesiniz, çığlığınız olmaya devam edeceğiz, vazgeçmeyeceğiz. Sana söz Özgecan, bir gün daha rahat uyuyacaksın yerinde.” ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Özgecan Aslan, Mersin’in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015’te okuldan çıktıktan sonra evine gitmek için bindiği minibüste katledilmişti. Sanıklar Ahmet Suphi Altındöken, babası Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe, yargılama sonucunda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Cinayetin faili Ahmet Suphi Altındöken, Adana F Tipi Kapalı Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu’nda bir mahkum tarafından 11 Nisan 2016’da öldürülmüştü.

Özgecan Aslan için Şirinyer Parkı’nda farkındalık koridoru