Tarkan, Zeki Müren rolüne ‘hayır’ dedi

Yayın tarihi: 21 Kasım 2021 Pazar 1:30 pm - Güncelleme: 21 Kasım 2021 Pazar 1:30 pm

Türkiye’nin sevilen birçok filminde imzası olan Yapımcı Mustafa Uslu, Zeki Müren’in hayatını konu alan bir projeyi sahneye uyarlamaya hazırlanıyor. Uslu, Zeki Müren’in yerine oynayacağı ismi Tarkan olarak düşündüğünü fakat Tarkan’ın bu projeyi reddettiğini söyledi.

Yapımcı Mustafa Uslu, Zeki Müren’in hayatının film olacağını ve Zeki Müren’in hayatını canlandırması için Tarkan’ı seçtiklerini söyledi. Tarkan’ın ilk başta Müren’e bir film yapılmasından dolayı çok heyecanlı olduğunu belirten Uslu, Tarkan’ın konu hakkında düşündüğünü ancak bir süre sonra projede olamayacağını söylediğini dile getirdi.

İlk fragmanın Zeki Müren’in doğum günü olan 6 Aralık’ta yayınlanacağını söyleyen Uslu, aynı zamanda filmde, Müren’in hayatından önemli kesitlerin de olacağı aktardı.

Zeki Müren kalp rahatsızlığı ve şeker hastalığı nedeniyle hayatının özellikle son 6 yılında sahne hayatından ve medyadan uzaklaşarak Bodrum’daki evinde inzivaya çekildi. 24 Eylül 1996 günü, TRT İzmir Televizyonunda kendisi için düzenlenen tören sırasında sahnede fenalaştı ve geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Salih Bademci’den Kulüp dizisi setinde Tarkan performansı