Tarkan katledilen zeytinlikler için isyan etti! ‘Yazıklar olsun’

Yayın tarihi: 31 Mart 2022 Perşembe 8:19 pm - Güncelleme: 31 Mart 2022 Perşembe 8:20 pm

Geççek şarkısı ile Türkiye’nin gündemine oturan Tarkan, sosyal medya hesabından kesilen zeytin ağaçlarına tepki göstererek, “Zeytin ağaçlarımız katlediliyor. Çok üzülüyorum. Yazıklar olsun” dedi.

Megastar olarak anılan Tarkan, Twitter hesabından zeytinliklerin kıyımına başlandığını belirterek duruma tepki gösterdi. Tarkan, “Zeytinliklerimizin kıyımı başladı. Ne desek, ne yapsak yine kulak asan olmadı. Zeytin ağaçlarımız katlediliyor. Çok üzülüyorum. Yazıklar olsun” dedi. Tarkan’ın paylaşımı şöyle:

“Zeytinliklerimizin kıyımı başladı. Ne desek, ne yapsak yine kulak asan olmadı.  Hem vicdandan hem akıldan yoksun insandan yana da umudum kalmadı artık. Doğayı şuursuzca yok ederken bindiği dalı kestiğini unutuyor. Tüm dünyada durum aynı. Doğa bitiyor. Sonumuz hayır ola. #zeytinimedokunma #zeytinliktaşınmaz”

AKBELEN’DE ZEYTİNLİK KIYIMI BAŞLADI

Muğla’nın Milas ilçesi İkizköy’deki Akbelen Ormanı‘nda Limak-YK Enerji ortaklığında kömür madeni açılmak isteniyor. Bugün bölgedeki zeytin ağaçları kökünden sökülmeye başladı. Haberi alan köylüler ve çevreciler bölgeye giderek direnmeye çalıştı. Şirketin özel güvenlik görevlileri zeytin katliamını engellemeye çalışanları ise darp etti. Akbelen’de 30’a yakın zeytin ağacının katledildiği iddia ediliyor.

CHP’li Erbay Akbelen Ormanı için direnişe çağırdı!

TARKAN’DAN DAHA ÖNCEDE TEPKİ GÖSTERDİ

Tarkan, 2 Mart’ta yayımlanan Resmi Gazete’deki ‘Maden Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği’ne tepki göstermişti. Karara göre , elektrik üretiminde kullanılan maden sahası zeytinlik alan içinde kalırsa, sahada madencilik faaliyeti yürütülebilecek. Tarkan yine Twitter hesabından tepki göstererek, “Bu vatanın doğası, toprağı sizin malınız değildir, bu milletindir, hepimizindir. Doğamızı savunmak, korumak da bu yüzden görevimizdir” demişti.

 

Tarkan’dan maden yönetmeliğine tepki! “Bu vatanın toprağı sizin malınız değil”