Tarım Kredi Kooperatifi’ne olan borcunu ödeyemeyen besici yaşamına son verdi

Yayın tarihi: 23 Ocak 2022 Pazar 5:02 pm - Güncelleme: 23 Ocak 2022 Pazar 5:02 pm

Ardahan’da yaşayan banka ve Tarım Kredi Kooperatifi’ne borcu olan 34 yaşındaki besici Fuat Avşar, yaşamına son verdi. Avşar’ın otomobili sattığı halde borcunu ödeyemediği ortaya çıktı.

Ardahan’a bağlı Ömerağa köyünde yaşayan banka ve Tarım Kredi Kooperatifi borcu faizleri ile birlikte 770 bin lirayı bulan besici Fuat Avşar, alacaklıların sıkıştırmasından sonra yaşamını yitirdi. Üç çocuk babası Avşar, otomobilini bile sattığı halde borcunun faizini bile ödemekte güçlük çekiyordu.

BUNALIMA GİRDİĞİ ÖĞRENİLDİ

Tarım Kredi Kooperatifi’ne 400 bin liranın üzerinde ve özel bankalara da 370 bin liranın üzerinde kredi borcu bulunan Fuat Avşar’ın, bu borçların faizlerini bile ödemekte zorlandığı belirtildi. Bir süre önce altındaki otomobili satarak borcunun bir kısmını ödediği öğrenilen Avşar’a özel banka avukatlarının ödeme için 20 gün süre tanıdığı iddia edildi.

Bankanın alacağını tahsil edememesi durumunda kefillere yönelecek olması nedeniyle üretici ile kefillerinin arası açıldı. Ödemelerini yapması konusunda kefilleri tarafından uyarılan Fuat Avşar’ın yaşadığı süreci kaldıramadığı, bunalıma girdiği öğrenildi.

SMA’lı Muzaffer bebeğin annesi çaresizlikten yaşamına son verdi