Tarım işçilerine sağlık taraması ve erzak desteği…

Yayın tarihi: 30 Ocak 2020 Perşembe 10:49 pm - Güncelleme: 30 Ocak 2020 Perşembe 10:50 pm

 

Seyhan Belediye Meclisi’nde grubu bulunan siyasi partilerin meclis üyelerinden oluşan Tarım İşçilerinin Sorunlarını Tespit Komisyonu, tarım işçilerinin kaldığı çadırlardaki hayatlara destek olma konusunda alınan kararın gereklerini yerine getiriyor.

Komisyonun, Kayışlı Mahallesi’nde çadırlarda yaşayan tarım işçilerine yönelik destek çalışmasıyla ilgili talebe olumlu cevap veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, ilgili birimlere talimat verdi
Kayışlı Mahallesi’ndeki çalışmaları, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın talimatıyla, Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri yürüttü.

KİŞİSEL BAKIM, GENEL BİLGİLENDİRME, SAĞLIK TARAMASI VE ERZAK DESTEĞİ

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri gezici tarım işçilerini sağlık taramasından geçirip, kişisel bakımlarını yaptı ve erzak yardımında bulundu.
Büyükşehir ekipleri Seyhan İlçesi’ne bağlı Kayışlı Mahallesi’nde çadırlara yaşayan gezici tarım işçilerine yönelik sağlık taraması gerçekleştirdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin uzman sağlık ekibi ve güler yüzlü personeli tarafından sağlık taramasından geçirilen vatandaşlara sağlıklı beslenme ve barınma ile ilgili bilgi verildi.

DR. RIZA METE, “İNSANI YAŞATMAK, SAĞLIĞINI KORUMAK ÖNEMLİ VE KIYMETLİDİR.”

Seyhan Belediyesi meclis üyelerinin de bulunduğu sağlık taramasına bizzat katılan, sağlık hizmetinin önemli ve kıymetli olduğunun altını çizen Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Rıza Mete, ‘’Bugün burada çocukların kulak muayeneleri, boğaz bakımı, genel akciğer ve enfeksiyon sorunları olup olmadığını tarıyoruz. İnsanı yaşatmak, sağlık problemlerini çözmek ve hayata bağlamak önemli ve kıymetlidir. Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar’ın talimatları doğrultusunda sağlık taramalarına düzenli ve periyodik olarak devam edeceğiz’’ dedi.

Mobil kuaför aracında tarım işçilerinin kişisel bakımları yapıldı. Kadınların saç ve el bakımları yapılarak, kişisel bakımla ilgili bilgi aktarıldı.Sağlık taraması ve kişisel bakımları yapılan tarım işçilerine gıda kolileri de dağıtıldı.Saç kesimleri de yapılan çocuklara Seyhan Belediyesi meclis üyeleri tarafından oyuncak verildi. İşçilere ve ailelerine battaniye de dağıtıldı.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Seyhan Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Güngör Geçer’in başkanlığını yürüttüğüTarım İşçilerinin Sorunlarını Tespit Komisyonu, kentin çeşitli noktalarında çalışmalarını yürütecek.