Tarım Bakanlığı’na ‘Pakdemirli sonrası FETÖ’ operasyonu: 9’u bürokrat 10 gözaltı

Yayın tarihi: 5 Mart 2022 Cumartesi 8:56 am - Güncelleme: 5 Mart 2022 Cumartesi 8:56 am

‘Görevden af talebi’ kabul edilen Bekir Pakdemirli‘nin hemen ardından Tarım ve Orman Bakanlığı’nda ‘FETÖ’ operasyonu yapıldı. 9 bürokrat ile 1 özel sektör çalışanı gözaltında.

Bekir Pakdemirli’nin ‘görevden affı’ talebinin kabul edilmesinin ardından, Tarım ve Orman Bakanlığı’nda “FETÖ” operasyonu için harekete geçildiği ortaya çıktı.

T24’ten Asuman Aranca’nın haberine göre Ankara Başsavcılığı dün “FETÖ’nün güncel kamu yapılanması”na yönelik soruşturma kapsamında Tarım Bakanlığı’nda 7’si aktif görevde, 9 bürokrat ile özel sektörde çalışan 1 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Tarım Bakanlığı, MİT Başkanlığı’nın raporuyla geçen Aralık ayında üst düzey bir bürokratı görevden almış, Ankara Başsavcılığı da konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı. Soruşturma kapsamında Başsavcılık dün 10 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Başsavcılığın talimatıyla harekete geçen Ankara Emniyeti, 10 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonda gözaltına alınan 5 kişinin Tarım Bakanlığında baş müfettiş ve müfettiş olarak görev yaptığı, 2 kişinin iç denetçi, bir kişinin uzman, bir kişinin de müdür yardımcısı görevinde bulunduğu öğrenildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, önceki gece Resmi Gazete’de yayımlanan kararla AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alınmış, Pakdemirli’nin yerine Vahit Kirişçi atanmıştı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli istifa etti

Pakdemirli’nin devir teslim töreninde elektrikler kesildi