Tarikatlar bu defa MEB müfredatına girmeye çalışıyor

Yayın tarihi: 16 Eylül 2020 Çarşamba 12:28 pm - Güncelleme: 16 Eylül 2020 Çarşamba 12:28 pm

Risale-i Nur Enstitüsü, İzmit’te ‘aile’ ana başlığı altında bir masa çalışması düzenledi.

 

Risale-i Nur Enstitüsü, İzmit’te ‘aile’ ana başlığı altında bir masa çalışması düzenledi.

Risale-i Nur Enstitüsü Sekreteri Ahmet Dursun, pandemi şartlarından dolayı sınırlı bir katılımla İzmit’te gerçekleştirecekleri çalışmaya bir çok akademisyenin online olarak destek vereceğini belirtti.

Nurcuların yayın organı Yeni Asya gazetesi, Risale-i Nur Enstitüsü’nün dünkü çalışmasını “Değerler eğitimi Risale-i Nur ile verilmeli” başlığıyla gündeme getirdi.

Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç “Eğitimde materyalist bir bakış açısı hâkim olduğu için problemler çözülemiyor. Bediüzzaman’ın ‘Bu vatanın ve bu milletin hayat-ı içtimaiyesi bu acip zamanda anarşilikten kurtulmak için beş esas lâzım ve zarurîdir: Hürmet, merhamet, haramdan çekinmek, emniyet, serseriliği bırakıp itaat etmektir’ sözü değerler eğitimi açısından büyük öneme sahip” dedi.

DESAM Başkanı Gürkan Avcı ise “Din Kültürü ve Ahlâk dersinin, çocuk ve gençlerimize bilim ve hayatın gerçeğini, dinî ve etik değerlerimizin hakikatini bir bütün olarak anlamalarını sağlayacak ve bu bütünlük içinde bütün dinî, ahlâkî ve moral değerlerimizi öğretecek bir form ve anlayışla verilmesi şart” ifadelerini kullandı.