Tarikat yurdundaki tacizde yaşanan ihlalleri haberleştiren Gazeteci Hoş’a yakalama kararı

Yayın tarihi: 20 Haziran 2022 Pazartesi 7:40 pm - Güncelleme: 20 Haziran 2022 Pazartesi 7:40 pm

Gazeteci Mustafa Hoş, Denizli’de Süleymancılara ait yurtta bir çocuğa yapılan istismarı haber yaptığı için, hakkında çıkarılan gözaltı kararını sosyal medya hesabından paylaştı.

Denizli Çivril’de Süleymancılara ait yurtta üstü örtülmeye çalışılan çocuk istismarını haber yapan Gazeteci Mustafa Hoş gözaltına alındı.  Hoş, kendisi hakkındaki gözaltı kararını “Çivril Süleymancı yurdunda çocuk tecavüzünü örtbas eden yurt sorumlusu M. Ç.’nin haberini yaptığım için yargılandığım mahkemede ifade vermemişim. İfade için her hangi bir tebligat falan bana ulaşmadı. Neyse ifade bitti ben de serbest bırakıldım” notu ile duyurdu.

“FISILTILI TELEFON KONUŞMASI YAPILDI”

İfadesi alınan Hoş, daha sonra serbest bırakıldı. Hoş’un gözaltına alınması ile ilgili kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımlar şöyle:

“Azılı suçlu Mustafa Hoş nasıl yakalandı? Tuhaf bir yakalama kararı uygulamasını biraz önce bizzat yaşadım. Anlatayım. Bir ifade için basın savcılığına gittim. Kısa sürede ifadeyi verdim. Tam çıkacakken basın savcılığı katibi bir başka soruşturma için ifadem gerektiğini söyledi. Bu sırada fısıltılı telefon konuşmaları yapıldı. Göz ucuyla bana bakılıyor. Bir tedirginlik hali var…”

“Ayakta durduğum için oturmam söylendi. Oturmamı istenilen yer kapıya uzaktı ben istemedim. Hatta ısrar edildi. Ama ben kapı önünde bekleyeceğimi söyledim. Fısıltılar sürüyor. Her fısıltıdan sonra tedirgin bana bakılıyor.”

“Zaman uzadıkça yarım saat falan geçti. Herkes biraz daha tedirgin ben ne olduğunu anlamaya çalışıyorum. “Neden bekliyorum, savcı mı yok? Sonra gelirim, benim çıkmam lazım” diye kapıya yöneldim. Bir telaşla ayağa kalkıldı.”

“Tam o sırada kapıdan sivil giyimli biri gelince herkes birden rahatladı. Telaşla “memur bey şahıs bu” dediler. Sivil giyimli kişi, ‘Ben polis memuru, yakalamanız var,  benimle emniyete gelin’ dedi.”

“O zaman öğrendim hakkımda yakalama kararı olduğunu. Polis nezaretinde yakalama bürosuna giderken konuyu öğrendim. Çivril Asliye Ceza Mahkemesinde hakkımda açılan dava için ifade vermemişim. Yakalama bürosunda başka bir polis memuruna devredildim. Orada işlem yapıldı.”

“Yakalama bürosunda işlem yapıldıktan sonra nöbetçi 40. Asliye Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldım. Adliye kalemine yakalama kararı düşmediği için epey bir sürede burada polis eşliğinde bekledim. Karar gelince mahkemede ifade verdim.”

“TARİKAT YURDUNDAKİ ÇOCUK TECAVÜZÜNÜ HABER YAPTIĞIM İÇİN…”

“Yakalama kararı Çivril Süleymancı yurdunda çocuk tecavüzünü örtbas eden yurt sorumlusu M. Ç. haberini yaptığım için yargılandığım mahkemede ifade vermemişim. İfade için her hangi bir tebligat falan bana ulaşmadı. Neyse ifade bitti ben de serbest bırakıldım.”

“Geçmiş olsun dilekleri için çok teşekkür ederim. Tesadüfen ifade vermeye gelmesem yakalama kararı daha kötü bir şekilde de uygulanabilirdi. Basın savcılığı görevlilerinin bana neden yakalama kararını söylemediklerini sordum. ‘Kaçabilirdiniz. O yüzden polis gelene kadar söylemedik’

Tecavüzle gündeme gelen Süleymancılar yurdu, sessiz sedasız yeniden açılmış