Tarikat yurdundaki şiddeti duyuran CHP’li Kaya’ya Twitter’dan engelleme

Yayın tarihi: 26 Mart 2022 Cumartesi 11:21 pm - Güncelleme: 26 Mart 2022 Cumartesi 11:23 pm

Twitter, Süleymancılar’a ait olduğu belirtilen bir erkek yurdunda şiddete uğrayan öğrencileri paylaşan CHP’li Yıldırım Kaya’yı engelledi.

İstanbul’da Süleymancılar cemaatine ait olduğu belirtilen bir erkek yurdunda şiddete uğrayan erkek öğrencilerin durumunu sosyal medyadan paylaşan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, “Şu an tweet atamıyorum” diyerek Twitter tarafından engellendiğini açıkladı.

Halk TV’ye konuşan Kaya, Twitter’dan kendisine bir açıklama yapılmadığını belirterek, yoğun şikayeti ile gerçekleştirildiğini ifade etti. Kaya “Değerli dostlar Twitter tarafından İstanbul Esenler’de Süleymancıların yurdunda çocuklara dayak atan kişi ile ilgili olarak bakanları uyaran tweet’imden dolayı engel kondu. Şimdi tweet atamıyorum” dedi.

Süleymancıların yurdunda öğrencilere sıra dayağı

Öte yandan Kaya’ya benzer engel açıklamalarını konuyu haberleştiren Mezopotamya Ajansı ve sendika.org siteleri de yapmıştı.

Kaya şu tweet’i atmıştı: “Görüntüler İstanbul Esenler’de Süleymancılar cemaatine ait bir erkek yurdunda çekilmiş. Çocuklarımıza işkence yapan bu vicdansızların yargı önünde hesap vermeleri için ne yapıldı? Yaptıkları yanlarına mı kaldı? @tcmeb @suleymansoylu @TC_icisleri @adalet_bakanlik @bybekirbozdag”

Süleymancıların yurdunda öğrencilere sıra dayağı atan öğretmen tutuklandı