Tarikat yurdunda katledilen öğrencinin babası TELE1’e konuştu

Yayın tarihi: 10 Aralık 2021 Cuma 3:27 pm - Güncelleme: 10 Aralık 2021 Cuma 3:30 pm

FIRAT YEŞİLÇINAR-TELE1 ÖZEL

Antalya İlim ve Kültür Derneği‘nin yurdunda vahşice katledilen Mehmet Sami Tuğrul’un babası Halil Tuğrul, yurdu kendilerinin tercih ettiğini açıkladı.

Antalya İlim ve Kültür Derneği’nin yurdunda çalışan aşçı İhsan G’nin, öğrenci Mehmet Sami Tuğrul Kahramanmaraş’ta toprağa verildi. Tuğrul’un öldürülmesinin ardından sessizliğe gömülen tarikat ise dün bir açıklamayla yanıt verdi. Açıklama öncesi sosyal medya hesaplarını ve bütün bilgileri silen tarikat, yurt ve tarikat olmadıklarını ileri sürdü. 

Antalya İlim ve Kültür Derneği, dün yaptığı açıklamada, “Basına ve sosyal medyaya yansıdığı şekilde derneğimiz herhangi bir yurt faaliyetinde bulunmamaktadır. Dernek merkezimizin bulunduğu bina herhangi bir cemaat ya da tarikat yurdu değildir. Dernek merkezimizin olduğu binada mevcut durumda derneğimiz dışında 1 adet işyeri ve üniversite öğrencileri tarafından kiralanmış daireler bulunmaktadır. Derneğimizin kurulduğu günden bu güne kadar binadaki işyeri ve kiralık daire sayıları değişmiş ve derneğimizin bu hususta bir dahli olmamıştır” iddiasında bulundu. 

ALİM Derneği’ni kimler yönetiyor?

BABA: BİZ TERCİH ETTİK

Tarikatın “yurt değiliz” açıklamasını baba Halil Tuğrul’un açıklaması yalanlıyor. TELE 1’den Fırat Yeşilçınar’a konuşan baba Tuğrul, “Çocuğum bu sene kazandı üniversiteyi. 1 buçuk aydır oradaydı. Hazırlık okuyordu. Başka yurtlar da vardı ama biz orayı tercih ettik” dedi.

Tarikat değil müftülük töreni: Çocuklara sarık giydirdiler

SOSYAL MEDYA HESAPLARI KAPANDI

Tuğrul’un hayatını kaybetmesinin ardından tarikata ait sosyal medya hesapları da kapandı. Dernek her ne kadar “Biz yurt değiliz, cemaat çalışmamız yok” dese de sosyal medyada paylaştıkları ve daha sonra yaptıkları paylaşımlar da açıklamayı yalanlıyor.

Tarikatın Facebook hesabındaki paylaşımlarda, mezuniyet törenlerine katıldıkları ve öğrencilerle sık sık organizasyonlar yaptıkları görülüyor. Instagram hesabında da yapılan bütün çalışmalar silindi. Şu an hesapta sadece basın açıklaması var.

İŞTE SİLİNEN FACEBOOK PAYLAŞIMLARI: