Tarikat rezaleti! Sahte peygamber yüzlerce çocuğu istismar etti

Yayın tarihi: 15 Mart 2024 Cuma 11:41 am - Güncelleme: 15 Mart 2024 Cuma 11:44 am

Zimbabe’de tutuklanan bir tarikat lideri, yüzlerce çocuğa istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı ve kendisinin peygamber olduğunu iddia etti.

Zimbabve polisi, Apostolik (Havari) mezhebin bir üyesi olduğunu söyleyen bir adamın, çocuk istismarı dahil olmak üzere suçlamalarla tutuklandığını duyurdu. Yetkililer, bu kişiyle birlikte yedi yardımcısının da gözaltına alındığını belirtti.

The Guardian gazetesi, Havarisel mezhebin yerleşkesinde 250’den fazla çocuğun ucuz iş gücü olarak çalıştığını ve polisin burada 16 mezar bulduğunu bildirdi. Polis, kendisine İsmail Peygamber adını veren 56 yaşındaki İsmael Chokurongerwa’nın, başkent Harare’nin yaklaşık bin kilometre kuzeybatısındaki bir çiftlikte 34’ten fazla kişiden oluşan bir tarikatın lideri olduğunu açıkladı.

Çocuklar, tarikatın diğer üyeleriyle birlikte bu yerleşkede yaşıyordu ve polis, kurtarılan çocukların tarikat liderliğinin yararına çeşitli fiziksel aktivitelerde kullanıldığını belirtti.

ÇOCUKLARIN 246’SININ DOĞUM BELGESİ YOK

Bu çocuklardan 246’sının doğum belgesi bulunmuyordu ve polis, okul çağındaki çocukların hiçbirinin resmi eğitim almadığını ve ucuz iş gücü olarak sömürüldüğünü tespit etti. Polis, tarikat kompleksinde bulunan mezarların arasında, kayıtlara geçmeyen yedi bebeğin cenazesinin olduğunu da açıkladı.

Arama çalışmalarının tamamlanmasının ardından polis, daha fazla ayrıntıyı paylaşacaklarını belirtti. Apostolik gruplar, geleneksel inançları Pentekostal doktrinle birleştiren tarikatlar olup, Zimbabve’de oldukça popüler.

Eylem Tok’un görülmeyen yüzü! Tarikatçı eski sevgilisinden çok okunanlar hilesi

Kaynak: HABER MERKEZİ