Tarikat liderinin açtığı davada İsmail Saymaz’a para cezası

Yayın tarihi: 15 Haziran 2022 Çarşamba 6:51 pm - Güncelleme: 15 Haziran 2022 Çarşamba 6:51 pm

Gazeteci İsmail Saymaz, tarikat lideri Büreyde Öncel için söylediği ‘Çocuk istismarından yargılanıyor’ ifadeleri nedeniyle hakim karşısına çıktı. Saymaz’a 3 bin 480 TL adli para cezası verildi.

Tarikat lideri Büreyde Öncel’in çocuk istismarından yargılandığını yazan gazeteci İsmail Saymaz İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Duruşmada söz alan Saymaz’ın avukatı Serdar Laçin, “Anayasa’ya aykırılık ve çekilmeye davet talebimiz var. Dosya, basit yargılama usulü ile başlamıştır. Mahkemeniz mahkumiyet kararı vermiştir. İtirazımız üzerine dava açıldı ve yargılama bu esas üzerinden devam ediyor. Hakimi çekilmeye davet ediyoruz. Savcılık görüşü de alınarak değerlendirme yapılırsa ona göre savunmamızı yapacağız” dedi.

ÖNCEL’İN AVUKATINDAN SAVUNMA

Büreyde Öncel’in avukatı Ferhat Küle ise “Kamu görevini ifa eden basın, ölçülülük ilkesine göre hareket etmelidir. Sanık yayınlarında cinsel istismar var gibi konuşmuştur. Cezalandırılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

PARA CEZASI VERİLDİ

Savunmaların ardından mahkeme heyeti isnat edilen suçu işlediğinin sabit olduğu gerekçesiyle Saymaz’ın 3480 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.