Tarihlerinde ilk… ABD askerleri Kongre Binası’nda nöbet tutuyor

Yayın tarihi: 14 Ocak 2021 Perşembe 12:31 pm - Güncelleme: 14 Ocak 2021 Perşembe 12:31 pm

Donald Trump’ın Temsilciler Meclisi tarafından azledilmesi yönünde ikinci kez karar alınan ilk ABD Başkanı olması sonrası, Trump destekçilerinin olası bir şiddet eylemini engellemek için binlerce ABD askeri, Kongre binasında görevlendirildi

Kasım ayında yapılan başkanlık seçimlerini rakibi Joe Biden’a kaybeden Donald Trump, seçimlerde hile yapıldığını savundu. Oy sayımlarının geçersiz olduğunu her fırsatta dile getiren Trump’ın destekçileri ise 6 Ocak’ta Trump’ın çağrısı sonrası Kongre binasını bastı. Çıkan olaylarda 5 kişi hayatını kaybetti. Temsilciler Meclisi de Trump’ın 20 Ocak’taki görev değişimi öncesinde, ABD Başkanı’nın ikinci kez azline karar verdi. Azil konusunda son noktayı ise Senato’daki oylama koyacak.

ÜLKE GÜVENLİĞİ TEHDİT ALTINDA

Öte yandan Eski FBI Başkanı James Comey de Trump’ın görevi, Joe Biden’a devredeceği 20 Ocak’ta ABD’de ülke çapında güvenliğin “kritik derecede tehdit altında” olabileceğini söyledi. BBC’nin Newsnight programına konuşan Comey, ülke genelinde silahlı, dağınık grupların şiddet içerikli eylemlerde bulunabileceği uyarısında bulundu.