Tarihi transfer! Robert Lewandowski İspanya’ya gidiyor

Yayın tarihi: 28 Mart 2022 Pazartesi 11:14 am - Güncelleme: 28 Mart 2022 Pazartesi 11:14 am

Bayern Münih’in dünya yıldızı forveti Robert Lewandowski, Barcelona ile transfer oluyor.

Bundesliga devi Bayern Münih’te bir dönem sona eriyor. 8 yıldır formasını terlettiği Alman ekip ile sözleşme konusunda pürüz yaşayan Robert Lewandowski’nin, La Liga ekiplerinden Barcelona ile sözlü olarak transfer anlaşmasına vardığı iddia edildi.

BARCELONA İLE ANLAŞTI

Sport’ta yer alan habere göre Bayern Münih ile 2023’e kadar kontratı bulunan Robert Lewandowski, sözleşme konusunda sorun yaşadı ve sezon sonu için Barcelona ile anlaşma sağladı. Dev kulüplerin ise golcünün bonservis bedeli için pazarlık masasına oturacağı kaydedildi.

Barcelona deplasmanda Real Madrid’i darmadağın etti

DAHA FAZLA ÖDÜLÜN PEŞİNDE

Haberde, Robert Lewandowski’nin daha fazla bireysel ödül kazanmak için La Liga temsilcisini tercih ettiği belirtildi. Polonyalı’nın günümüze kadar kazandığı bireysel ödüller ise şu şekilde:

2 Dünyada Yılın En İyi Oyuncusu
1 Avrupa’da Yılın En İyi Oyuncusu
11 Yılın Futbolcusu
17 Gol Krallığı

BARCELONA NE KADAR ÖDEYECEK?

Barcelona’nın, Bundesliga ekibi Bayern Münih ile 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Robert Lewandowski için 50 milyon Euro ödemeye hazır olduğu belirtilirken, pazarlıklar ile 60 milyon Euro’ya kadar çıkabileceği söyleniyor.

LEWANDOWSKİ’NİN BU SEZONKİ İSTATİSTİKLERİ

Bu sezon Bayern Münih forması ile 37 karşılaşmada görev alan 33 yaşındaki Robert Lewandowski, tam 45 kez gol sevinci yaşadı. Polonyalı yıldız oyuncu, 4 defa da takım arkadaşlarına son pası veren isim olmayı başardı.

Galatasaray – Barcelona hakemine tehdit iddiası!