Tarihi okulda utanç görüntüleri! Atatürk posterini delik deşik ettiler

Yayın tarihi: 8 Ocak 2022 Cumartesi 7:11 pm - Güncelleme: 10 Ocak 2022 Pazartesi 6:00 pm

İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’nin yatakhanesinde bir grup öğrenci Atatürk posterine kesici aletle saldırdı.

Türkiye’nin en köklü liselerinden birisi olan Kabataş Erkek Lisesi’nde bir grup öğrencinin Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ederek posterine zarar verdiği görüntüler ortaya çıktı.

Okulun yatakhanesinde öğrencilerden biri elindeki kesici alet ile “Sol vs Atatürk” dedikten sonra Atatürk posterine zarar vermeye başlıyor. Elindeki postere art arda darbeler indirirken yanındaki arkadaşlarından da kahkahalar attığı görülen videoda “Zaten çocuğu da yok, acımıyorum. En az 3 çocuk” dedikten sonra küfrettiği duyuluyor.

OdaTV’nin haberine göre, söz konusu öğrenciler hakkında disiplin soruşturması başlatılmadı.

Atatürk’ü hedef alan Müslüm Gündüz dolar alanları vatan haini ilan etti

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: OLAYA KARIŞAN ÖĞRENCİLER HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILDI

Yaşanan olayla ilgili İstanbul Valiliği disiplin işlemlerinin başlatıldığını duyurdu. Valilikten yapılan açıklama şu şekilde:

“08.01.2022 tarihinde bazı basın yayın organlarında yer alan “Tarihi Okulda Utanç Görüntüleri” başlıklı haberde geçen erkek öğrenci pansiyonundaki söz konusu olaya ilişkin işlemler, 20.12.2021 tarihinde okul yönetimince başlatılmış olup 27.12.2021 tarihinde ise olaya karışan öğrencilere Okul Disiplin Kurulunca Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre disiplin işlemi uygulanmıştır. Bu kapsamda konuyu ayrıntılı olarak araştırmak ve inceleme/soruşturma işlemini yürütmek üzere müfettiş görevlendirmesi yapılmıştır”

İLAHİYATÇI KILIÇ’TAN TEPKİ

Öte yandan İlahiyatçı Cemil Kılıç görüntülere sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Kılıç, “İstanbul Kabataş Lisesi yatakhanesinde birkaç öğrencinin Atatürk posterini delik deşik ettikleri görüntüleri odatv’de izledim. O gençleri o hale getiren herkesin Allah belasını versin. Allah’ın laneti üzerlerine olsun. Allah Kahhar adıyla kahreylesin. Alçaklık, şerefsizlik bu!” diye yazdı.

Atatürk’e hakaret eden öğretim görevlisi Kemalizmi hedef aldı