Tarihi kilise bakımsızlıktan yıkılmak üzere: Anadolu, bir kutsal yapıya bunu mu reva görmeliydi?

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2021 Pazar 3:35 pm - Güncelleme: 4 Temmuz 2021 Pazar 3:36 pm

Kayseri’nin Talas ilçesindeki 1835 yılından kalma Endürlük Kilisesi bakımsızlıktan yıkılmak üzere. Kilisenin son halini yerinde inceleyen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, “Kilisesi’nin bu hali hepimiz için utanç verici. Medeniyetler beşiği Anadolu bir kutsal yapıya bunu mu reva görmeliydi?” sözleriyle tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Kayseri’de bulunan Endürlük Kilisesi’nin (Aya Triada) son halini paylaşarak, “Kayseri Endürlük Kilisesi yıkılmış, defineci talanıyla mahvolmuş; Anadolu bir kutsal yapıya bunu mu reva görmeliydi?” dedi.

Mahir Polat, Kayseri Talas’ta bulunan Endürlük Kilisesi’nin (Aya Triada) içler acısı halini paylaştı.

Bakımsızlıktan harabeye dönüşen kilisenin içinden görüntüler paylaşan Polat, “Kayseri Endürlük Kilisesi’nin bu hali hepimiz için utanç verici. Sahipsizlikten yıkılmış, perişan olmuş hali yetmez gibi defineci talanıyla mahvolmuş durumda. Bugün yerinde gördüğüm bu manzaradan utanıyorum. Medeniyetler beşiği Anadolu bir kutsal yapıya bunu mu reva görmeliydi?” diyerek tepki gösterdi.

​Polat’ın dikkat çektiği kilisenin hemen her yerindeki yazılamalar, definecilerin verdiği hasarlar ve bakımsızlıktan dolayı harap halde bulunan yapı parçaları ise gözler önüne serildi.

https://twitter.com/mhrpolat/status/1411610723168526336?s=20