Tarihi Kentler Birliği’nden bir ödül daha: Akay ‘Tarihi mirası korumaya devam edeceğiz’

Yayın tarihi: 11 Kasım 2019 Pazartesi 6:46 pm - Güncelleme: 11 Kasım 2019 Pazartesi 6:46 pm

Seyhan Belediyesi,  ÇEKÜL Vakfı işbirliği ve Tarihi Kentler Birliği desteğiyle “Kentsel Korumada Kültür Mirası” temasıyla düzenlenen YAPEX fuarında “sürdürülebilirlik” alanında ödüle layık görüldü.

Yerel yönetimlerin buluşma noktası olan ve ÇEKÜL Vakfı işbirliği ve Tarihi Kentler Birliği desteğiyle “Kentsel Korumada Kültür Mirası” temasıyla düzenlenen YAPEX Fuarı’nda Seyhan Belediyesi’ne “Sürdürülebilirlik” ödülü verildi.   Antalya Nâzım Hikmet Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarda Seyhan Belediyesi standı büyük ilgi gördü. Başkan Akif Kemal Akay’a fuara katılarak Seyhan Belediyesi standında konukları ağırladı.

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİNDEN SEYHAN’A ÖDÜL

Fuar, ÇEKÜL ve Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından bu yıl 18’incisi gerçekleştirilen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması Ödülleri Töreni ile son buldu. “Kentsel Korumada Kültür Mirası” temasıyla gerçekleştirilen fuarda, Seyhan Belediyesi, Restorasyon ve koruma alanında yaptığı çalışmaları nedeniyle ödüle layık görüldü.

Seyhan Belediyesi, Tepebağ ve ilçedeki diğer tarihi alanlarda yapmış olduğu çalışmalarda sürdürülebilirlik ve devamlılık sağladığı için verilen “Süreklilik Ödülü”nü  Başkan Akif Kemal Akay aldı. Başkan Akay teşekkür konuşmasında, nitelik, birikim, derinlik, süreklilik kavramları artık içimize işlemeli. Doğal mirasımızın ve doğanın değerini ve önemini anlamalı, bir gün doğanın da sonunun gelebileceğinin farkına varmalıyız. Tarihi ve kültürel mirası gelecek nesillere aktarmak için korumaya devam edeceğiz” dedi.

TARİHİ MİRAS KORUNMAYA DEVAM EDİLECEK

Ödülü Gaziantep Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Asım Güzelbey’den alan Başkan Akay “Bu ödülü almamızda emeği geçen Seyhan Belediyesi ailemize teşekkür ediyorum. Seyhan’ımızın turizmde hak ettiği noktaya ulaşması ve esnafımızın kent turizminden hak ettiği payı alması için yurt içi ve yurt dışı fuarlarda tanıtım çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.