Tarihçi Sinan Meydan’dan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’a zehir zemberek sözler

Yayın tarihi: 24 Temmuz 2020 Cuma 4:47 pm - Güncelleme: 24 Temmuz 2020 Cuma 4:47 pm

Tanınmış tarihçi Sinan Meydan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a Ayasofya Cami’de yaptığı hutbe konuşmasına çok sert tepki gösterdi. Meydan, “Vakıf mallarına, vakfiyelere dokunanlar, yanar, lanetlenir’ dedi. Asıl lanetlenenler, bu toprakları yeniden vatan yapan Atatürk’e lanet okuyanlardır. Yazıklar olsun size!” paylaşımında bulundu.

Atatürk’ün imzasıyla müzeye çevrilen Ayasofya 86 yıl sonra Danıştay kararı ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayıyla camiye çevrilmişti. Ayasofya’da Cuma namazı bugün kılındı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş hutbede yaptığı konuşmada, “Fatih Han bu muhteşem mabedi kıyamete kadar cami olmak kaydıyla vakfedip müminlere emanet bırakmıştır. Bizim inancımızda vakıf malı dokunulmazdır. Dokunanı yakar. Vakfedenin şartı vazgeçilmezdir, çiğneyen lanete uğrar” ifadelerini kullandı.

Erbaş’ın bu ifadelerine çok sert yanıt veren ünlü tarihçi Sinan Meydan şunları söyledi:

“SİYASİ ŞOV”

“Bugün Ayasofya açılışını “şova” çevirip Türkiye’nin bağımsızlık belgesi Lozan’ı unuttun, Ayasofya namazında Emevi halifelerini bile anarken bu toprakları yeniden vatan yapan,İstanbul’u kurtaran Atatürk’ü unuttun!Unutma ki, bağımsızlığını kaybedersen namaz kılacak cami bulamazsın!

“YAZIKLAR OLSUN SİZE”

Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyettte Atatürk’ün kurtardığı İstanbul’da Atatürk’ün kurduğu Diyanetin Başkanı, “Vakıf mallarına, vakfiyelere dokunanlar, yanar, lanetlenir” dedi. Asıl lanetlenenler, bu toprakları yeniden vatan yapan Atatürk’e lanet okuyanlardır. Yazıklar olsun size!”

“DURUM BUDUR”

“Egemenlik” ve “Zincirler kırılsın” yalanı!

Ayasofya’nın egemenliğini sağlayan Atatürk ve silah arkadaşlarıdır. İstiklal Savaşı’nı kazanarak İstanbul’u ve Ayasofya’yı işgalden kurtaran AKP değil, Atatürk ve silah arkadaşlarıdır. Onlar kurtardı,bunlar şovunu yapıyor.Durum budur.