Tarayıcıdan xCloud oyun akışını test etmeye başlıyor

Yayın tarihi: 17 Şubat 2021 Çarşamba 9:30 am - Güncelleme: 16 Şubat 2021 Salı 3:20 pm

Xbox bulut oyunlarının web sürümü basit bir başlatma ekranına sahip olacak. Bu ekran üzerinden hem son oyunları başlatabilecek hem de Xbox Game Pass Ultimate aboneliğiniz aracılığıyla oynamak için yeni oyunlar bulabileceksiniz.

Test sürüm şu anda Chrome veya Microsoft Edge gibi Chromium tabanlı tarayıcılarla sınırlı.  Bir iOS cihazındaki deneyimin nasıl olacağının görmeniz biraz zaman alabilir. Microsoft’un oyun için hangi çözünürlüğü kullandığı da belirsiz, ancak şirket 2021‘de bulut altyapısını Xbox Series X donanımına yükseltirken 4K olma olasılığı düşük.

xCloud

Microsoft, ilkbaharda iOS ve PC akışını web’de kullanıma sunma sözü vermesine rağmen, test hala sınırlı durumda. Ancak bu çalışmalar teknoloji devinin sözünü tutma yolunda olduğunu gösteriyor.

Bunun önemli bir genişleme olacağını söylemek yeterli. Microsoft’un bulut oyunlarının tüm amacı, Xbox oyunlarını oynamak istediğiniz her yerde kullanılabilir hale getirmek. Bu nedenle bir tarayıcı seçeneği, hizmeti çok daha erişilebilir hale getirebilir ve bu 15 dolarlık aylık ücreti çoğaltmalarına zemin hazırlayabilir.

Xbox bulut oyunlarını düzenli olarak oynuyorsanız web’de e kullanmaya başlamak için çok az daha beklemeniz gerekecek.

Volkswagen Apple Car projesinden korkmadığını duyurdu