Taraftarlar ekonomik krize mağlup! Futbol izlemek hayal oldu

Yayın tarihi: 16 Ağustos 2023 Çarşamba 2:07 pm - Güncelleme: 16 Ağustos 2023 Çarşamba 2:07 pm

Yüksek enflasyon ve vergilerdeki fahiş artışlar nedeniyle hemen hemen her sektörde fiyatlar katlanırken, futbol da zamlardan nasibini aldı. Taraftarlar için destekledikleri kulübün maçını tribünde izlemek hayal oldu. Üç büyüklerin en ucuz bileti 500 lira olurken en pahalı bilet ise 13 bin TL’ye kadar yükseldi.

İktidarın ekonomi politikalarının sebep olduğu yüksek enflasyon, vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Ekonomik kriz gün geçtikçe derinleşirken, vatandaşlar ay sonunu zor getiriyor. Geçim derdiyle mücadele eden vatandaş için tribünde futbol maçı izlemek de hayal oldu.

STATLAR BOŞ KALDI

Süper Lig’in ilk haftasındaki maçlarda, tribünlerdeki boşluklar dikkat çekti. Talebin az olmasının sebebini bulmak ise zor değil. Bir asgari ücretli İstanbul’da ayda 4 kez bir futbol maçına gitmeye kalksa sadece en ucuz bilete toplam 2 bin TL ödemek zorunda kalıyor. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş en ucuz bileti 500 tl’den satışa sunarken, en pahalı bileti ise Beşiktaş 13 bin TL’den satıyor.

TELEVİZYONDAN İZLEMEK DE PAHALI

Aydınlık’tan Burak Özcan’ın haberine göre; taraftarlar, karşılaşmaları evinden izlemek isterse de bir sürü platform ile karşı karşıya kalıyor. Süper Lig’in yayıncı kuruluşun en ucuz paketi yıllık 3 bin 348 lirayken ayda 279 TL’ye denk geliyor. Süper Lig’i internetten izlemek isteyen spor severler ise ayda 99 TL ödemek zorunda. Bu sezon Avrupa’da 4 temsilcimiz yer alırken Avrupa maçlarını yayınlayan yayıncının yıllık reklamsız paketi 169,99 TL oldu. Avrupa ve ligi takip etmek isteyen bir spor sever bir yıl boyunca 5 bin 400 TL harcamak zorunda.

3 KİŞİDEN 2’Sİ MAÇLARI KORSAN YAYINLARDAN İZLİYOR

Tribünden izlemenin hayal olduğu, yayıncı kuruluşların ise pahalı olması nedeniyle taraftarların bir numaralı tercihi korsan yayınlar oldu. Yayıncı kuruluş tarafından yapılan araştırmada, Türk futbolunu takip eden her üç kişiden ikisinin korsan yayını tercih ettiği ortaya çıktı. Korsan yayınların, pandeminin yayın haklarının değerlemesine verdiği zararı daha da arttırdığı ve Türkiye’nin yüksek borç yüküyle boğuşan kulüplerinin en önemli gelir kaynağını vurmasında en büyük etken olduğu belirtildi.

Ankara Valiliği korsan maç yayını paylaştı!

PASSOLİG’İ YENİLEMENİN BEDELİ 230 TL OLDU

14 Nisan 2014 yılında çıkartılan 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun çerçevesinde, futbol maçlarına girişlerde elektronik bilet şartı getirildi. Her sezon biletinin süresini yenilemek zorunda olan taraftarlar bunun için de ayrıca ücret ödüyor. Her sezon başı zam gelen Passolig’e; Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, TFF logolu Passolig Kart ve logosuz Passolig Kart sahipleri 230 TL ödemek zorunda.

Fenerbahçe tribünleri: Meclis’te Hizbullah istemiyoruz