Tantan: AKP,eski MİT’çi Altaylı’yı kulak çekmek için kullanıyor

Yayın tarihi: 24 Ocak 2020 Cuma 8:07 pm - Güncelleme: 24 Ocak 2020 Cuma 8:10 pm

Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Tele1 Ana Haber’de Evren Özalkuş’un sorularını yanıtladı. Tantan, eski MİT elemanı Enver Altaylı’nın kullanılan bir kimlik olduğunu söyledi.

12 Eylül darbe öncesinde katliam ve suikastların ardındaki karanlık isim olarak gösterilen eski mit mensubu Enver Altaylı için darbe iddianamesindeki ayrıntılar yandaş medya tarafından CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu’nu FETÖ bağlantılı göstererek FETÖ’nün siyasi ayağını CHP’de bulma çabası ortaya çıkmıştı.

Enver Altayli’nın darbe gecesi AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’in danişmanlarindan Mücahit Arslan ile defalarca görüşmesini görmezden gelen yandaş medya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir dönem danişmanliğini yapan kimsenin tanimadiği Rasim Bölücek’in Altaylı ile mesajlaşmasini şifreli görüşme ilan ederek algı operasyonu başlattı.

“FETÖ’nün siyasi ayağını arıyorsanız Enver Altaylı’ya bakın” – 18 Dakika

AKP, eski MİT’çi Altaylı’yı kulak çekmek için kullanıyor

Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, Tele1 Ana Haber’de Evren Özalkuş’un sorularını yanıtladı. Tantan, eski MİT elemanı Enver Altaylı’nın kullanılan bir kimlik olduğunu söyledi. eski Bakan Saadettin Tantan TELE1 ekranlarında  90’lı yılların siyasi cinayetlerini anlattı.  Tantan, “Uğur Mumcu suikastine karışanlar başörtüsü eylemlerinde vardı.” açıklamasında bulundu.

Tele1 Ana Haber’de Evren Özalkuş’un ‘Ne yapılmak isteniyor sizce Enver Altaylı üzerinden Türkiye’de?” sorusunu değerlendiren eski İçişleri Bakanı Tantan, “Şimdi Enver Altaylı üzerinden mutlaka kulak çekilmek isteniyordur. Bir anda sahneye sürüldüğü için yakında kimin kulağı çekilmek istendiği önümüzdeki günlerde daha net ortaya çıkacaktır.” diye konuştu.

Tantan, ‘Siz tahmin edebiliyor musunuz?’ sorusuna ise şöyle yanıt verdi;

“Tabiki açık, net bir şekilde gözüküyor. İktidar devam etmek istiyor; çünkü iktidar çok açığı olduğu için, onu kullanan güç; iktidar geldiği gün, bir sürü aflar getirerek kendi burjuvazisini oluşturdu. Yol verildi. Burjuvazisi oluşturulurken AKP yandaşları devleti oluştu.

Örgütlü şuçların derebeyleri; derebeyliğini bırakmak istemiyorlar…

Çok büyük sermaye büyüklüğüne ulaştı. O kadar çok büyük sermaye büyüklüğüne ulaştılar ki Türkiye’de insanlar köleleştirildi, köleliğe mahkum edildi. Sadece o mu? Cemaatler de büyük sermaye büyüklüğüne ulaştı. Başka kim ulaştı? PKK ve KCK ulaştı…

Şimdi burada 3’lü devlet algısı oluştu. Burada AKP ve yandaşları, bu sermaye büyüklüğünde parayı kullanamama korkusuna kapılmış durumdalar ve örgütlü şuçların derebeyliğini oluşturdular. Örgütlü şuçların derebeyleri; derebeyliğini bırakmak istemiyorlar…”