Tansu Çiller’in bakanı ile Enver Aysever arasında “helalleşme” tartışması

Yayın tarihi: 18 Mart 2022 Cuma 12:47 am - Güncelleme: 18 Mart 2022 Cuma 1:25 am

TELE 1 ekranlarında Enver Aysever’in sunduğu Ayrıntılar programına katılan eski Ekonomi Bakanı Ufuk Söylemez kendisine yönelik söylenen “Tansu Çiller’in prensi” ifadesine tepki gösterdi.

Eski Başbakan Tansu Çiller’in de bakanlığını yapan Ufuk Söylemez, TELE 1 ekranlarında Enver Aysever’in sunduğu Ayrıntılar programına katıldı. Söylemez kendisine yönelik söylenen “Tansu Çiller’in prensi” ifadesine de yanıt verdi.

Enver Aysever’in 90’lardaki faili meçhul cinayetler üzerinden Çiller’i eleştirmesi ve Söylemez’in de o dönemde bakanlık yaptığını hatırlatması üzerine de Aysever ve Söylemez arasında kısa bir tartışma çıktı.

Yaşanan atışmada iklinin diyalogları şu şekilde:

“EN SON HELALLEŞİLECEK KİŞİ TANSU ÇİLLER’DİR”

Enver Aysever, Bu helleşme meselesinde benim açımdan en son helalleşilecek kişi Tansu Çiller. Çünkü 90’lar karanlık köşe başında Kürt iş adamları öldürülüyor, işçi sınıfının üzerinden önce Özal geçmiş sonra Çiller geçmiş. Çiller de bugün dönmeye kalkıyor. Siz de bir söyleme göre bilmiyorum siz kendinizi öyle görür müsünüz Çiller’in ekonomi politikalarının en önemli ismi olarak görülüyorsunuz. Değerlendirmeniz ne olur?

Ufuk Söylemez: Sizin Çiller takıntınızı anlayış ile karşılıyorum. Biz Çiller’in savunucusu ya da avukatı değiliz. Biz Çiller ile 20 yıldır siyaseten ayrı düştük. Siz Sağ’ı komple toplu bir Sağ olarak görüyorsunuz. Öyle bir Sağ var mı?

Enver Aysever: Doğru

Ufuk Söylemez:  Tarikatçısı da faşisti de demokratı da dindarı da… Türkiye’nin yüzde 60-70’ini düşman ilan eden bir zihniyetiniz var.

Enver Aysever: Yok

Ufuk Söylemez:  Ben kendimi Solcu ya da Sağcı değil demokratik merkeziyetçi olarak tarif ediyorum. Siz bana “prens” dediniz. Prenslik nasıl oluyor?

Enver Aysever: O benim tezim değil. Alıntı o.

Ufuk Söylemez:  O sözü söyleyenlere söylüyorum. Siz de onların sözcülüğünü yaptınız.

Sahte rapor iddiasında Tansu Çiller’e takipsizlik