Tansiyon ölçen ilk akıllı saat Huawei’den geldi

Yayın tarihi: 4 Mart 2022 Cuma 8:00 am - Güncelleme: 4 Mart 2022 Cuma 8:11 am

Görünen o ki Apple da bu yıl çıkaracağı yeni akıllı saat modelinde tansiyon ölçme özelliğini ön planda tutacak.

Huawei’den sonra Apple da aynı teknolojiyi kullanacak. Teknoloji dünyasını az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere yıllardan beridir yeni çıkacak olan Apple Watch’ta tansiyon ölçme özelliği olacağı konuşulup durur. Fakat şimdiye kadar çıkan hiçbir Apple Watch’ta ve hatta hiçbir akıllı saatte böyle bir özellikle karşılaşmadık.

Genel olarak her yeni Apple Watch çıkmadan önce bu dedikodular ayyuka çıkar. Aynı şimdilerde olduğu gibi.

Bilindiği üzere yeni Apple Watch modeli ülkemizde de satışa çıktı. Fakat bu saat selefine oranla çok da büyük yenilikler sunmuyor.

tansiyon

Peki yeni gelecek olan Apple Watch kullanıcılarına ne gibi yenilikler sunacak? Henüz Apple Watch Series 7 yeni satışa sunulmuş olsa da şimdiden Apple Watch Series 8 için ilk dedikodular ortaya çıkmaya başladı.

İddialara göre Apple yıllardır üzerinde çalıştığı tansiyon ölçme sensorünü belli bir kalibreye ulaştırmayı başardı. Dolayısıyla bu sensörün yeni Watch modelinde kullanılmasının önünde de bir engel kalmadı. Tabi ki bu iddiaların ne derece gerçek olduğu da farklı bir soru işareti. Keza bu hikayeyi yıllardır duyuyoruz. Lakin henüz mutlu sona ulaşamadık. Yine de bekleyip göreceğiz.

Apple Glass Mart ayında tanıtılabilir!