Tank Palet Fabrikası’nın satışında flaş gelişme!

Yayın tarihi: 25 Mart 2019 Pazartesi 4:22 pm - Güncelleme: 25 Mart 2019 Pazartesi 4:22 pm

Halkın Kurtuluş Partisi’nin (HKP), Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilmesine karşı açtığı Danıştay’a açtığı davada sürpriz bir gelişme yaşandı. Tank Palet Fabrikası

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Bu çalışmaları sadece kamu imkanlarıyla gerçekleştirmeye kalktığımızda 50 milyon dolar yatırım gerekiyordu. Biz burada çok daha farklı bir adım attık” diyerek Katarlılar’a sattığı Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası’yla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.
Tank Palet Fabrikası’nın Katarlılar’a satılmasıyla ilgili tartışmalar sürerken, muhalefette sık sık konuyu gündeme getirerek tepki gösteriyor.

15 GÜN SÜRE VERİLDİ…

HKP’nin özelleştirmeye karşı açtığı Danıştay’a açtığı davada, taraf ehliyeti hukuken kabul edildi. Açılan davanın ise esastan görüşülmesine geçilerek, davalılar Cumhurbaşkanlığı ile Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na tüm belge ve bilgilerin mahkemeye sunulması için 15 gün süre verildi.

Konuyla ilgili olarak HKP’den yapılan o açıklama:

Mülkiyeti Maliye hazinesine ait ve Milli Savunma Bakanlığına tahsisli MSB Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü 1. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü işletimindeki Fabrika (Tank Palet fabrikası) özelleştirmesine karşı, bu özelleştirme ve işletme hakkının devredilmesine karşı DANIŞTAY nezdinde açmış olduğumuz İPTAL davasında;
Davanın usul incelemesi aşaması geçilerek, esasın görüşülmesine geçilmiş ve davalılar Cumhurbaşkanlığı ile Özelleştirme İdaresi Başkanlığına tüm bilgi ve belgeler ile özelleştirme işlem dosyasının mahkemeye sunulması için 15 GÜNsüre verilmiştir.

Bu 15 günün sonunda YÜRÜTMENİN DURDURULMASI talebimiz hakkında bir karar verilecektir.

Bu Ara karar ile
– Davada usuli bir engel görülmemiş,
– Partimizin taraf ve husumet ehliyeti kabul edilmiş,
– Özelleştirme kararı iptal edilebilir ya da yürütmesi durdurulabilir hale gelmiştir.
Bir ülkenin Milli Savunma Sanayisini özelleştirmek demek o ülkeye yapılmış en büyük ihanettir.