Tanju Özcan’ın ‘erken seçim’ formülüne TBMM’den ilk olumlu yanıt

Yayın tarihi: 9 Şubat 2022 Çarşamba 2:21 pm - Güncelleme: 9 Şubat 2022 Çarşamba 2:37 pm

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın ‘erken seçim’ için milletvekillerine yaptığı istifa çağrısına ilk olumlu yanıt Mehmet Ali Çelebi’den geldi. 

TBMM’de 11 vekilin istifası durumunda boş koltuk sayısının 30’a ulaşacağını söyleyen CHP‘nin Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bu durumda erken seçim kararı alınmak zorunda kalınacağını belirtti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, “Bu yaptığı açıklama şöyle bir yanlış anlaşılmayı doğurmasın. Anayasa, Meclis’te bulunan milletvekillerinin yüzde beşinin, yani 30 milletvekilinin boşalması durumunda, seçimlere bir yıl kalmamışken ara seçime gidileceğini söylüyor” ifadesini kullandı.

CHP’den Tanju Özcan’ın erken seçim formülüyle ilgili açıklama

“11 yürekli vekil lazım” diyen Özcan’a, ilk olumlu yanıt İzmir milletvekili Mehmet Ali Çelebi’den geldi. Sosyal medyadan açıklama yapan Çelebi, “11 vekil aranıyormuş. Söz konusu memleketse ben hazırım 10’a düşürün” dedi.

‘MUHALEFETİN HEPSİ İSTİFA ETSE’

Çelebi paylaşımında şunları kaydetti:

“İstifa kolay iş ben hazırım. Muhalefetin hepsi etse:

1-İlk şart Meclis istifayı kabul etmeli.
2-Erken genel seçime değil istifa edilen illerde ara seçime yol açar.
3-Sine-i millet diyenler seçime girmezse Anayasayı değiştirecek çoğunluğa iktidar ulaşır.

Bilerek konuşalım. Bu şartlarda memleketin selameti için çözüm bu deniliyorsa aranan 11 vekili 10’a düşürebilirsiniz. Zerre tereddüt etmem! Şartları muhalefet iyi değerlendirmeli. 11 vekil aranıyormuş. Söz konusu memleketse ben hazırım 10’a düşürün. Muhalefet oturup akıllıca değerlendirsin.”

Tanju Özcan’dan erken seçim formülü