Tanju Özcan’a ‘Çöl faresi bedevilere’ yazılı billboardlardan soruşturma!

Yayın tarihi: 2 Ocak 2024 Salı 1:06 pm - Güncelleme: 2 Ocak 2024 Salı 2:37 pm

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın talimatıyla Süper Kupa Finali‘ndeki Atatürk krizi nedeniyle şehirdeki billboardlara asılan ‘Çöl faresi bedevilere’ yazılı görsellere Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Galatasaray ve Fenerbahçe’nin karşılaşması planlanan Süper Kupa Finali’nde, Suudi yetkililerin Atatürk portrelerini yasaklamasının ardından takımlar sahaya çıkmadan Türkiye’ye geri dönmesi dünya gündemine düşmüştü.  Süper Kupa’nın iptali sonrası Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentin dört bir yanındaki elektronik billboardlarda yayınladığı görsel ile Suudi yetkililere tepki gösterdi.

Süper Kupa Finali’nin ertelenmesi Avrupa basınında

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Özcan’ın talimatı ile bilboardlara koyulan, ‘Çöl faresi bedevilere, Atatürk’ün büyüklüğünü hatırlatan Fenerbahçe ve Galatasaray camiasını Bolu halkı adına kutluyorum. Atatürk’süz Türkiye olmaz’ yazılı görseller, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararı ile kaldırıldı. Başsavcılık ayrıca billboardlara yansıtılan görseller ile ilgili soruşturma başlattı.

ÖZCAN’DAN AÇIKLAMA

Soruşturma sonrası Tanju Özcan, sosyal medyadan paylaşım yaparak, “Bu görsel ile ilgili soruşturma açılmış. Gerçekten akıl tutulması yaşanıyor. Türk milleti olarak biz ezik miyiz? Katil Suud rejimi tarafından, Türkiye Cumhuriyeti kurucusunun manevi hatırasına saygısızlık yapılıyor. Biz buna tepki gösterdik diye soruşturma geçiriyoruz. Pişman değilim, kimse Türk milletinin kırmızı çizgisi olan Mustafa Kemal Atatürk’e saygısızlık yapamaz” dedi.

Kaynak: TELE1