Tanju Özcan’dan TDP üyeliği açıklaması: Şüphelendiğim şeyler var

Yayın tarihi: 2 Kasım 2022 Çarşamba 3:03 pm - Güncelleme: 2 Kasım 2022 Çarşamba 3:03 pm

E Devlet sorgulamasında CHP üyeliğinin Mustafa Sarıgül’ün genel başkanı olduğu Türkiye Değişim Partisi’ne (TDP) aktarıldığını gören Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan konuya ilişkin açıklama yaptı. Suç duyurusunda bulunduklarını bildirin Özcan, “Bunu kim ne amaçla yapar bilmiyorum ama şüphelendiğim şeyler var” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan e Devlet sorgulamasında CHP üyeliğinin Mustafa Sarıgül’ün genel başkanı olduğu Türkiye Değişim Partisi’ne aktarıldığını gördüğünü sosyal medya hesabından paylaştı.

“Suriyelilere vatandaşlık dağıtıp, kafalarına göre parti üyelikleri yaparken araya bizi de kaynatmışlar. Bugün E- Devlet sorgulamamda öğrendim; CHP üyeliğim TDP üyeliğe çevrilmiş. Üstelik 10 yıldır gitmediğim Kilis’ten. Kim ne oyun oynadıysa hesabını yargı önünde verecek.” paylaşımını yapan Özcan, bugün konuya ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi.

“ÇOK SEVDİĞİM BİR KARDEŞİM BENİ ARADI…”

Özcan basın toplantısında olayı nasıl öğrendiğini şu şekilde anlattı:

“Biliyorsunuz bir süre önce Cumhuriyet Halk Partisi beni bir yıl süreyle ihraç etti. Bu bir yıl süreyle üyeliğimin silinmesi de anlamına geliyor. Dün itibarıyla bu süreci takip eden çok sevdiğim bir kardeşim beni aradı. CHP’den üyeliğim düşmüş mü diye kontrol ederken “Ağabey senin başka partide üyeliğin görünüyor” dedi. Ben de bu uyarı üzerine e devlete girdim, bir baktım 2022 yılının ikinci yarısında Türkiye Değişim Partisi’ne Kilis’ten üye olmuşum. Bağımsızım zannederken TDP’nin Bolu Belediye Başkanıymışım.

Özcan, “Bakın burada garip bir oyun oynanıyor. Ben sıradan bir insan değilim, Türkiye’de birçok insan beni tanıyor. Bunu kim ne amaçla yapar bilmiyorum ama şüphelendiğim şeyler var. İçişleri Bakanlığı bu konuyu açıklamalı. Sayın Soylu’ya buradan sesleniyorum.” dedi.

“BUNU YAPAN TDP DEĞİL”

TDP yetkililerinin kendisine ulaştığını söyleyen Özcan, “Soruyorum; bu bir sistem zaafiyeti midir? Bunun altında başka bir şey mi vardır? TDP yetkilileri beni aradı, suç duyurusunda bulunmamı söyledi. Bunu yapan TDP değil.” ifadelerini kullandı.

Allahtan bunu yapan kimse HDP gibi bir partiye bizi üye yapmamış. Zaten kahrımdan ölürdüm. Bununla ilgili avukatım aracılığıyla suç duyurusunda bulunduk.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan E Devleti’ne girince inanamadı!