Tanju Özcan Muharrem İnce’nin o sözlerine cevap verdi

Yayın tarihi: 16 Şubat 2023 Perşembe 4:43 pm - Güncelleme: 16 Şubat 2023 Perşembe 4:48 pm

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Deniz Baykal‘ın cenazesinde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın,  CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu görmezden gelerek Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile tokalaşmasına tepki gösterdi. Özcan, eleştirisi üzerine İnce’nin kendisine yönelik “Bu kadar ahlak düşkünü, zavallı, kötü insan bunlar.” ifadelerine yanıt verdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın cenazesinde CHP heyetini görmezden gelerek önlerinden geçtikten sonra Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin elini sıktı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bunun üzerine “Sayın İnce muhtemelen istemeyerek Erdoğan’ın siyasi tuzağına düştü dedi.

İnce ise Özcan’ın bu ifadelerine sert bir dille tepki göstererek  “Erdoğan’ın diğerleri ile tokalaşıp tokalaşmadığını ben görmedim. Buradan siyasi sonuç çıkaranlar ahlaksız insanlar. Ciğerim yanıyor benim. Bunlar ucuz işler. Eleştiri yapanlar arasında geçmişte beraber siyaset yaptığım insanlar var. Bu kadar ahlak düşkünü, zavallı, kötü insan bunlar.” dedi.

Bugün basın toplantısı yapan Özcan ise eleştirisinin İnce’ye değil Erdoğan’a yönelik olduğunu belirterek şunları söyledi:

Sayın Baykal’ın cenazesi vardı. Baykal’ın hem bende hem İnce’de büyük CHP’lilerde büyük emeği vardır. Cenazesinde gördüğüm tablo siyasal olarak hoşuma gitmedi. Kurultay döneminde ‘cumhurbaşkanı adayı yaptığımız İnce’yi ön sıraya oturtmayan genel merkezi kınıyorum’ da demiştim. Burada da İnce’nin yaptığını yazmam mı gerekiyordu? Ben dayanamadım. Arkasından ortak arkadaşlarımın ricası üzerine twitlerimi kaldırdım. Ama kendisinden ‘terbiyesiz, namussuz, kötü adam’ gibi tabirleri duymak beni son derece üzdü. Kendisiyle yıllarca yol yürümüş bir insana insan bunları söylemez. Benim onu söyleyiş tarzım İnce’den çok cumhurbaşkanına eleştiriydi. O gün bile siyaset yaptı. Sonra da herkesi siyaset yapmakla suçladı.

Erdoğan bütün liderleri es geçti Muharrem İnce ile tokalaştı