Tanju Özcan CHP Genel Merkezi’ne ulaştı! ‘Nasıl bahsettin seçimi kaybetmeyi?’

Yayın tarihi: 12 Temmuz 2023 Çarşamba 5:32 pm - Güncelleme: 12 Temmuz 2023 Çarşamba 6:59 pm

Bolu’dan ‘Adalet ve Değişim Yürüyüşü’ne başlayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Ankara’da CHP Genel Merkezi’ne ulaştı. Genel Merkez önünde konuşan Özcan, “Erdoğan gitsin mi kalsın mı seçimi olsaydı emin olun yüzde 60 Erdoğan gitsin olurdu. Ya sen nasıl başardın kaybetmeyi” dedi.

Genel seçimlerin ardından CHP içinde başlayan ‘değişim’ tartışmaları giderek büyüyor. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Bolu’dan Ankara’ya ‘Adalet ve Değişim Yürüyüşü başlattı. Özcan yürüyüşünün 9’uncu gününde Ankara’da CHP Genel Merkezi’nin önüne geldi. Özcan’ı CHP önünde bir grup CHP’li karşıladı. Özcan CHP Genel Merkezi önünde Kılıçdaroğlu’na seslenerek, “Bu seçimin kaybedeni sensin. Kendisi Genel Merkez’deki  odasında oturmaya devam ediyor. Bugün yok kaçtı çünkü… Duymak istemedi… Topukladı… İstanbul’a gitti. TİP Milletvekilini görecekmiş. 2 buçuk aydır aklın neredeydi?” dedi.

Özcan genel seçimler hakkında yaptığı açıklamalarda, ” Sen demokrat falan değilsin. Sen sadece kendi muhaliflerinden, kendi partililerinden korkan kullanım süresi bitmiş artık koltuğu bırakması gereken bir genel başkansın. Bu seçimi o kaybetti ama bu seçimin bir de kazananları oldu. Erdoğan kazandı maalesef… Erdoğan’ın 5’li çetesi vardı ya onlar kazandı. Bu milletin kanını emen yandaş müteahhitler de kazandı. Badem bıyıklı Davutoğlu da badem bıyıklı Babacan da kazandı. Saadet Partisi yüzde 0,1’lik oyla 10 tane milletvekili çıkarttı. Onlar da kazandı. Bir de kim kazandı biliyor musunuz? Emperyal güçler kazandı. Bir de kim kazandı biliyor musunuz? Türkiye’de sayıları milyonları bulan sığınmacılar kazandı. Diyorum ki bundan sonra da çık Ankara’dan Şam’a kadar yürü” ifadelerini kullandı.

“NASIL BAŞARDIN SEÇİMİ KAYBETMEYİ”

Özcan, kendisine yöneltilen eleştirilere ise “Beni Çankaya’ya Kadıköy’e aday yapmadı. Zaten o kupon belediyelere ben aday olmazdım. Ben Bolu’da yüzde 34’e  karşı 63’e girdim seçime. Yüzde 53’e 45 oranında kazandım. Ey bay Kemal seçim böyle kazanılır” diye yanıt verdi.

Genel seçimlerin kaybedilmesiyle ilgili konuşan Özcan, “Şu seçim Erdoğan gitsin mi kalsın mı seçimi olsaydı emin olun yüzde 60 Erdoğan gitsin olurdu. Ya sen nasıl başardın kaybetmeyi nasıl? O seçimi kaybetti muhalefet umutlarını kaybetti. Seçimi kaybetti zam yağmuru başladı” dedi.

“SANA KOLTUK GETİRDİM”

Partideki bölünme iddialarına karşı konuşan Özcan, “Bu koltuk meraklısı bay Kemal’i gönderme vakti geldi. Sen madem bu kadar koltuk seviyorsun bak koltuk sevdalısı Kemal Kılıçdaroğlu, ben sana koltuk getirdim. İn o koltuktan al bu koltuğu torunlarını sev. Ülkenin kurucusu Atatürk öldü parti bölünmedi. Silah arkadaşı İsmet İnönü kurultayda kaybetti parti bölünmedi. Ecevit gitti parti bölünmedi. Baykal gitti parti bölünmedi. Darbede partiyi kapattılar yine açtık. Küllerimizden yeniden doğarız. Hiç böyle bir korkunuz olmasın. Kemal bey gidince de parti bölünmez. Daha çok büyür” diye konuştu.

“KAFTANCIOĞLU’DA BADEM BIYIKLI”

CHP Genel Merkezi önünde açıklama yapan Özcan, Kılıçdaroğlu’na seslenerek şunları söyledi:

“Yunanistan’da bile Çipras seçimi kaybetti güle oynaya istifa etti. Bizimki de hiçbir şey olmamış gibi, ortada başarı varmış gibi dolaşıyor. Çevresinde de yalakaları var ondan nemalanan. Şöyle başarılı olduk böyle başarılı olduk. Çok büyük bir kötülük yaptı. Laik CHP’ye mezhepçiliği soktu. CHP her türlü mezhepçiliği reddeder, her türlü alt kimliğin milliyetçiliğini reddeder, biz CHP olarak alevisiyle, sünnisiyle, Türküyle Kürdüyle aynı amaca hizmet ediyoruz. Bu büyük milletin bir parçasıyız.

Badem bıyıklı derken gerçekten badem bıyıklı olanları da kastetmiyorum, olmayanları da kastediyorum. Bana göre zihniyet itibarıyla Canan Kaftancıoğlu da bir badem bıyıklı. Bunlar Atatürk Cumhuriyeti ile dertleri olan insanlar. Abdüllatif Şener’i hatırlıyor musunuz? Bolu’dan aday yapacaklardı. İşi bitti, gemiyi terk etti. Zaten öbür tarafta da işi bitmişti. Çöpe atmışlardı, çöpten çıkarmıştı Kılıçdaroğlu.”

İHRAÇ TALEBİNE AÇIKLAMA

 

“Yola çıkınca dediler ki ‘bunlar bu yolu tamamlayamaz’ valla ben de 200 kilometre yürüyen bir adam değilim. Ama bu davaya inanınca o yollara inanınca o yolları çok kolay aşıyor. Çatır çatır kongre yapıp beğenmedikleri il başkanlıklarını alıyor. Ya senin neren demokrat. Sanki sınıf başkanlığını kaybetmiş. Sen Cumhurbaşkanlığı adaylığını kaybettin 5 yılı kaybettirdin bu ülkeye. Beni partiden atacak da yüreğimdeki CHP sevgisini Kuva-i Milliye ruhunu nereye atacak.”

“DERHAL İSTİFA EDECEĞİNİ AÇIKLA”

“Bu kafayla gidersek İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Hatay, Antalya’yı neden kaybettik dersek. Cevabı burada. Seçimden sonra taziye için mesaj atmış 5 bin yorum var yüzde 90’ı istifa et diyor. Sende hiç mi utanma yok? Bu kafayla büyükşehirleri de kaybedersek sokağa çıkamazsın. Buradan tarihi çağrı da bulunuyorum diyorum ki ‘Aklını başına al bay Kemal. Derhal istifa edeceğini açıkla Kurultay tarihini açıkla. Kurultayda aday olmayacağını açıkla Ekim sonunda ben gidiyorum de’ bizleri de rahatlar.  Seçimden sonra birileri ‘değişim olmalı’ diyor. Ağız ucundan konuyorlar. Ya da bazıları samimi ama benim gibi çıkıp söyleyemiyorlar. ‘Değişim 12’nci kattan başlamalı. Genel Başkan’dan başlamalı. Tüzük değişikliğine devam etmeli’ diyemiyorlar. O koltuk sevdalılarına sesleniyorum. Bay Kemal’e karşı çıksam beni aday yapmazlar diyenlere… Bu şekilde aday olsanız ne olmasanız ne?”

 

Tanju Özcan, Kemal Kılıçdaroğlu’nu Atatürk’e şikayet etti

ATATÜRK’E ŞİKAYET ETTİ

CHP Genel Merkezi’ne gelmeden önce Anıtkabir’i ziyaret eden Özcan, Anıtkabir Özel Defteri’ne, “Kurduğunuz partinin bugünkü yönetimi adeta emperyal güçlerin askeri gibi çalışmaktadır” yazdı.

Deftere yazdıklarını okuyan Özcan, şunları kaydetti: “Ebedi Başkomutanım, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, önce ‘Kazanılması mümkün değil’ denilen Milli Mücadele’yi kazanıp emperyal güçlere diz çöktürdünüz. Sonra ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek saltanat rejimine son verdiniz. Akabinde kurduğunuz Cumhuriyet Halk Partisi vasıtasıyla üniter, laik Türkiye Cumhuriyeti’ni hayata geçirdiniz. Ancak geldiğimiz noktada üzülerek ifade ediyorum ki Amerika Birleşik Devletleri’nin başını çektiği Büyük Orta Doğu Projesi’nin hayata geçmesi için, kurduğunuz partinin bugünkü yönetimi adeta emperyal güçlerin askeri gibi çalışmaktadır.

Bu karanlık ve sizin düşmanınız olan yönetimin değişmesi gerekmektedir. Ancak bunların değişiminden önce sizin partinizin genel başkanının ve yönetiminin muhakkak değişmesi gerekmektedir. Ben bunu sağlamak için arkadaşlarımla birlikte Köroğlu’nun diyarı Bolu’dan 200 kilometre yürüyerek Ankara’ya geldim. Sizin ilkelerinizden aldığım güçle bu akşam saat 17.00’de CHP Genel Merkezi önünde değişim ve istifa çağrısını yüksek sesle dile getireceğim. Zira sizin de ifade ettiğiniz gibi muhtaç olduğum kudret damarlarımdaki asil kanda mevcuttur. Ruhunuz şad olsun, büyük Ata’m.”