Tanju Özcan: Bolu’daki zehirlenme olayının sorumlusu İl Özel İdare’dir

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2022 Çarşamba 2:18 pm - Güncelleme: 27 Temmuz 2022 Çarşamba 2:31 pm

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, merkeze bağlı Yuva köyünde içme suyundan 1 kişinin öldüğü toplam 141 kişinin zehirlendiği olayla ilgili açıklamada bulundu. Özcan, “Burada İl Özel İdare yetkililerinin açık bir ihmali olduğu net” dedi.

Bolu’daki zehirlenme olayıyla ilgili basın açıklamasında bulunan Tanju Özcan, Bolu Belediyesi’nin o bölgeye su hizmeti vermediğini açıkladı. Özcan, zehirlenmelerin yaşandığı bölgenin su hizmetinden İl Özel İdare’nin sorumlu olduğunu ifade ederek “Buradaki olayın neden kaynaklandığı konusunda hala net bir açıklama yok. Sağlık Bakanı’mız kimseye bilgi vermeden “sudan kaynaklı” diye bir twit attı. Onun üzerine gidiliyor. Bu depo zaten sıkıntılı bir depoydu. Bunu da herkes biliyor.” açıklamasında bulundu.

“İL ÖZEL İDARE’NİN BİR KUSURU OLDUĞU NET”

Özcan şu ifadeleri kullandı:

“Oraya su hizmeti veren ise Özel İdare Teşkilatı’dır. Özel İdare’nin başkanı sayın Vali’dir. Özel İdare’nin işlerini koordine eden de İl Özel İdare Genel Sekreteri’dir. Bizimle idari anlamda hiçbir bağlılığı yok. Buradaki olayın neden kaynaklandığı konusunda hala net bir açıklama yok. Sağlık Bakanı’mız kimseye bilgi vermeden “sudan kaynaklı” diye bir twit attı. Onun üzerine gidiliyor. Bu depo zaten sıkıntılı bir depoydu. Bunu da herkes biliyor. Buradaki deponun üzerine geçmişte de insan dışkılarının yakılacağı bir tesis kurulmak istenmişti. O zaman da karşı çıkmıştık. Mahkeme iptal etti. Bölgedeki sıkıntı şu; gelen suyun bir kısmı yayladan besleniyor. Bir kısmı da artezyen çıkan suyla besleniyor. Artezyenin yakınında da foseptik çukuru var. Benim tahminim yağan yağmurlar sonucunda foseptik çukurunda taşma meydana gelmiş ve artezyene karışmış gibi duruyor. Net bir açıklama yapılmadı. Burada İl Özel İdare’nin açık bir kusuru olduğu net”

Bolu’da zehirlenenlerin sayısı 130’a yükseldi