Tanınmış profesörden vahim Türkiye yorumu! Koronavirüsteki son durumu açıkladı

Yayın tarihi: 9 Ağustos 2020 Pazar 5:41 pm - Güncelleme: 9 Ağustos 2020 Pazar 5:41 pm

Prof. Dr. Derya Unutmaz, Türkiye’nin koronavirüste son dönemdeki artış ile Nisan ayına döndüğünü söyledi. Unutmaz, “Çok tehlikeli yeni bir döneme girdik” açıklamasında bulundu.

İndependent Türkçe’den Esra Öz’ün haberine göre ABD’deki Jackson Laboratuvarı’nda görevli immünoloji uzmanı Prof. Dr. Derya Unutmaz, Türkiye’nin koronavirüs salgınında Nisan ayına döndüğünü söyledi.

Bilim Kurulu Üyesi’nden korkutan açıklama

‘NİSAN AYINA DÖNÜLDÜ’

Son dönemlerde Kovid-19 vakalarının artışındaki hızlanma birçok kurumu alarma geçirdi. Bu süreçte de doğru bilgiler kadar yine yanlış yönlendiren ve korkutan söylentiler de dolaşmaya devam ediyor. “Salgında Türkiye’de tekrar Nisan ayına dönüldüğü anlaşılıyor, çok tehlikeli yeni bir döneme girdik” diyen Prof. Dr. Derya Unutmaz, tedbirlerin ve yapılan test miktarının, özellikle filyason amaçlı acilen artırılması gerektiğini söyledi.

Yapılan testlerin günlük 100-150 bin civarında olduğuna dikkat çeken Prof. Unutmaz, “Zira birçok hafif geçiren veya semptomu olmayan kişi tespit edilmiyor ve virüsü yaymaya devam ediyorlar” dedi.

Koronavirüs salgınının ne zaman biteceğini söyledi