Tanınmış oyuncu Birol Ünel hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 4 Eylül 2020 Cuma 11:57 am - Güncelleme: 4 Eylül 2020 Cuma 2:50 pm

Fatih Akın’ın tanınan filmi “Duvara Karşı”da canlandırdığı Cahit rolü ile tanınan Birol Ünel, kansere yenik düştü. Ünel, doğum günü olan 18 Ağustos’ta durumu ağırlaştığı için hastaneye kaldırılmıştı.

Fatih Akın’ın yönettiği “Duvara Karşı”, “Temmuz’da”, “Transylvania” ve “Aşka Ruhunu Kat” gibi filmlerdeki rolleri ile tanınan, Almanya’da da birçok tiyatro oyununda ve filmde yer alan Birol Ünel, 59 yaşında hayatını kaybetti

Uzun yıllar alkolle mücadele eden Ünel, doğum günü olan 18 Ağustos’ta durumu ağırlaştığı için hastaneye kaldırılmıştı.

BİROL ÜNEL KİMDİR?

1961 yılındı Silifke’de doğan ve ailesi 1968 yılında Almanya’ya göçen Birol Ünel, Bremen’de büyüdü. Almanya’da gençlik dönemlerinde parke döşemeciliği yapan daha sonra Hannover’e giderek Tiyatro ve Müzik Yüksek Okulu’na kaydolan Ünel’in sinema kariyeri 1987 yılında “Yolcu” filmiyle başladı.

1992 yılında Berlin Tiyatrosunda Caligula rolüyle ilk rolünü aldı. 2000’de Fatih Akın’ın yönettiği “Temmuz’da” filminde sinema dünyasında tanınmaya başladı. “Duvara Karşı” ile de ününü perçinledi.

MELTEM CUMBUL’DAN AÇIKLAMA

“Duvara Karşı” filminden rol arkadaşı Meltem Cumbul ise yaptığı açıklamada, “Çok üzgünüm. Dünya çapında bir oyuncuyla çalışma gururunu bana insanlığıyla yaşattı Birol Ünel. Duvara Karşı, geçirdiğimiz o günlerden güzel ve unutulmayacak bir hatıra. Başımız sağ olsun” diye konuştu.

‘AYKIRI’ KELİMESİNİN VÜCUT BULMUŞ HALİYDİ’

Sinema eleştirmeni Uğur Vardan ise Twitter’da Ünel için “‘Aykırı’ kelimesinin vücut bulmuş haliydi. Sevenlerinin başı sağ olsun…” paylaşımını yaptı.

‘HAYATIMI ORGANİZE ETMEM LAZIM’

Alman Bild gazetesi, Birol Ünel’in daha önce yaşadığı alkol problemi sebebiyle sokakta yaşadığına dair haberlere yer vermişti. Gazete, “Duvara Karşı” filminde Ünel’in canlandırdığı ‘sarhoş, umutsuz adam’ karakterinin gerçeğe dönüştüğünü yazmıştı.

Ünel, sokakta yatmasına ilişkin, “Bu bir zavallılık. Hayatımı yeniden organize etmem ve kendime yeni bir kulübe bulmam lazım” diye konuşmuştu.

Alkol sorunuyla ilgili olarak Bild gazetesine konuşan 53 yaşındaki oyuncu, “Artık alkolü biraz daha azalttım. Günde en fazla 4 ya da 5 bira içiyorum. Bir şekilde kendime geleceğim” demişti.