Tanımadığı genç kızın burnunu ve dişlerini kıran zanlı ‘Gücümün yeteceğini düşündüm’ dedi

Yayın tarihi: 22 Aralık 2021 Çarşamba 5:20 pm - Güncelleme: 22 Aralık 2021 Çarşamba 5:35 pm

Bursa’da, ablasıyla nişan alışverişinden dönen Z.E., hiç tanımadığı Mert Demir adlı zanlının yumruklu saldırısına uğradı. Burnu ve dişleri kırılan genç kadın tedaviye alınırken, saldırgan Demir tutuklandı. Demir’in daha önce benzer suçlardan kaydının olduğu öğrenildi.

Olay, dün öğle saatlerinde Bursa’nın Yıldırım ilçesi Demetevler Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 20 yaşındaki Mert Demir ablasıyla birlikte nişan alışverişinden dönen 22 yaşındaki Z.E.’ye yanından geçerken yumruk attı.

Kanlar içerisinde yere yığılan genç kadının ablası çevredekilerden yardım isterken, Mert Demir kaçarak uzaklaşmaya başladı. Daha sonra mahalleli tarafından yakalanarak linç edilmek istendi. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri Demir’i gözaltına aldı.

Öte yandan, sağlık ekibi tarafından ilk müdahalesi olay yerinde yapılan Z.E., kaldırıldığı Kestel Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. Z.E.’nin aldığı yumruk darbesiyle burnunun ve dişlerinin kırıldığı öğrenildi.

O anlar çevredeki bir iş yerinin güvenlik kameralarına yansıdı.

“GÜCÜMÜN YETECEĞİNİ DÜŞÜNDÜM”

Olay sonrası polis tarafından gözaltına alınan Mert Demir, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Benzer suçlardan çok sayıda kaydının olduğu öğrenilen Demir’in gücünün yeteceğini düşündüğü için Z.E.’ye saldırdığını söylediği öğrenildi. Demir, çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Saldırganın daha önce de başka bir kadının arkasından yaklaşarak yumruk attığı ve kaçtığı güvenlik kamera görüntüleri de ortaya çıktı. Mahalle sakinlerinin iddiasına göre Mert D.’nin, kısa süre önce bir diş hekimini yaraladığı, bölgedeki bir lisede eğitim gören öğrenciyi bıçakla yaraladığı, kısa süre cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.