Tam kapanma öncesi il dışından geldi, 16 kişiye virüs bulaştırdı

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2021 Salı 3:19 pm - Güncelleme: 11 Mayıs 2021 Salı 3:19 pm

Sağlık Bakanı tarafından yayımlanan koronavirüs risk haritasına göre Trabzon’da her 100 bin kişide görülen vaka sayısı azalırken İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, kapanma süreci başlamadan önce Trabzon’a şehir dışından gelen bir kişinin 16 kişiye koronavirüs bulaştırdığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan koronavirüs risk haritasına göre 1-7 Mayıs’ta Doğu ve Orta Karadeniz’deki illerde, 100 bin kişide görülen vaka sayılarındadüşüş görüldü. Haritaya göre, Karadeniz’de, Trabzon’da her 100 bin kişide görülen vaka sayısı 237,71’den 198,55’e geriledi.

Karadeniz’de, en az düşüş yaşanan il, Trabzon oldu. Kentte uyarılarını sürdüren uzmanlar, özellikle tam kapanma sonrasında tedbirlere daha çok dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

“16 KİŞİYE VİRÜS BULAŞTIRDI”

İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, tam kapanma öncesinde şehir dışından Trabzon’a gelenlerin fazla olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye’de vaka sayılarının düşüyor olması sevindirici bir haber. Trabzon’da da vaka sayılarında az da olsa bir düşüşü görüyoruz. İlimiz şehir dışından geleni gideni fazla olan bir il. Bu yüzden vaka sayılarındaki düşüşün ilimizde biraz daha ağır yaşanması normal karşılanabilir. Kapanma sürecinde şehrimizin aldığı göç itibarıyla çok endişelerimiz oldu. Bir ilçemizde il dışından gelen bir vatandaş yüzünden 16 kişiye virüs bulaştı. Bu tür olayların olabileceğini düşünüyorduk. Aynı durum diğer illerimizde de yaşanmasın diye tedbirlerimizi ve uyarılarımızı devam ettiriyoruz” diye konuştu.