Taliban’ın saldırısına uğrayan Bülent Kılıç TELE 1’e konuştu!

Yayın tarihi: 21 Ekim 2021 Perşembe 12:53 pm - Güncelleme: 30 Mart 2022 Çarşamba 12:01 pm

AFP fotomuhabiri Bülent Kılıç, Afganistan’da Taliban’ın saldırısına uğradı. Kılıç o anları sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. TELE 1’e konuşan Kılıç, Taliban’ın kadınların eylem yapması üzerine gazetecilere saldırdığını söyledi.

AFP fotomuhabiri Bülent Kılıç, Afganistan’a giderek Taliban’ın hakim olduğu alanları görüntüledi. Sık sık sokağa çıkarak eylem yapan kadınları görüntülemek isteyen Kılıç’a Taliban üyeleri saldırdı. O anlar bir kişinin kameralarına yansıdı.

İSTANBUL’DA DA BOYNUNA BASILMIŞTI

İstanbul’da 27 Haziran’da gerçekleştirilen Onur Yürüyüşü’ne yapılan polis müdahalesi sırasında da AFP fotomuhabiri Bülent Kılıç’ın boynuna bastırılmıştı. Video görüntülerde “nefes alamıyorum” dediği duyulan Kılıç’a yönelik müdahaleyi çok sayıda kurum ve gazeteci protesto etmişti.

TELE 1’E KONUŞTU

Bülent Kılıç, TELE 1’de yayınlanan Begümhan Aydoğan’ın sunduğu “Gün Ortası” programına konuk oldu. Taliban üyelerinin gazetecilere saldırılarının sürekli gerçekleştiğini söyleyen Kılıç, söz konusu kadın eylemleri olduğunda şiddetin arttığını vurguladı. Kılıç şöyle konuştu:

“Kadınlar bir süredir eylem yapıyorlar. İlk haftalarda gazetecilere çok fazla saldırıyorlardı. Avrupalı fotomuhabir arkadaşlarım dikkatli olmam gerektiğini söylediler. Ben de bugün elimden geldiğince dikkatliydim ama 20 kadının eylemi başlar başlamaz gazetecilere direkt saldırdılar. Saldırıya uğrayan tek gazeteci ben değilim. Ben bir hafta sonra gideceğim ama buradaki gazeteciler ne yapacak? Kabil’de çok büyük açlık ve yoksulluk var. Bu akşam yemek bulamayan milyonlarca insan var. En büyük sorunu ise kadınlar yaşıyor. Kadınların eylemi olunca mesele bir anda gazetecilere şiddet uygulandı. Kadın eylemi ve açlık, yoksulluğu protesto edenler onların kırmızı çizgisi”

 

TELE1 ekibi gazeteciler eyleminde: Bülent Kılıç ölümden döndü

Bülent Kılıç TELE1’e konuştu: Birkaç defa fırlatıldım, nefes almakta çok zorlandım

Bakanlığın savunduğu polisler hakkında soruşturma