Taliban sonrası evden çıkamayan Uzra Hussaini’den çağrı

Yayın tarihi: 15 Eylül 2021 Çarşamba 11:26 am - Güncelleme: 18 Temmuz 2022 Pazartesi 9:08 am

Taliban’ın Afganistan’da yönetimi ele geçirmesinin ardından evden çıkamayan Uzra Hussaini, yardım çağrısında bulundu. Türkiye ve kadınlara seslenen Hussaini, “Bugünlerde bizi yalnız bırakmayın” dedi.

Memur ve medya alanında çalışan 27 yaşındaki Uzra Hussaini, “Türkiye’den ve kadınlardan ricamız var” diyerek çağrıda bulundu. Hussaini, Taliban’ın 1996’da yönetimi ele geçirmesiyle kadınların tek başına dışarı çıkmasını yasakladığını hatırlattı.

Kabil’de evinden çektiği video ile yardım çağrısında bulundu. Taliban’dan önce Elektronik Sınav Komisyonu’nda Atama Kurulu Uzmanı olarak görev yapan Hussaini şunları söyledi:

“Türkiye’den ve kadınlarından ricamız var. Bugünlerde bizi yalnız bırakmayınız. Taliban, Afganistan’da yönetimi 20 yıl sonra yeniden ele geçirdi. Taliban, iktidarda olduğu 1996-2001 yılları arasında kadınların tek başına dışarı çıkmasını, okula gitmesini ve çalışmasını yasaklamıştı. Afgan kadınlar yeniden aynı muameleye maruz kalıyor.

“TÜRKİYE’DEN RİCAMIZ VAR BİZİ YALNIZ BIRAKMAYINIZ”

Kabil’den sizinle irtibattayım. Ben Taliban rejiminden önce devlet memuruydum. Taliban rejiminden sonra artık işe gidemiyorum evdeyim. Geçen hafta tüm dünya gördü, Kabil’deki kadınlar ve protestocular Taliban’ın şiddetine maruz kaldı. Bizi yok edemezsiniz. Türkiye’den ve kadınlarından ricamız var. Bizimle beraber kalmanızı istiyoruz. Bugünlerde bizi yalnız bırakmayınız”

Daha önce lunaparkı ateşe vermişlerdi: Taliban yine çarpışan arabalara bindi

Nagehan Alçı Afganistan’a gitti: Taliban’la temas kuracağım

Taliban, sokakta yürüyen bir kadını kırbaçladı!

Taliban’dan İstanbul’a kaçan Afgan popstar anlattı: ‘Beni kafamdan vur’